Razgovor Wikipedija:Popis portala

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:Popis portala.
Rad na člancima
Pismohrane:

Datum posljednje promjene[uredi kôd]

Posljednji stupac tablice nažalost nema baš nekog smisla. Jedini datum koji se u tablici nalazi je datum osnivanja (prisutan u tablici isključivo zbog nekog povijesnog značaja, otprilike isto vrijedi i za stupac osnivača).

  • Datum posljednje promjene na portalu i podstranicama portala lako je vidljiv iz starih izmjena tih stranica i nije potreban ovdje.
  • S automatizmom kojim se danas služimo suradnik koji održava portal može sve izmjene na portalu napraviti npr. u 1. mjesecu i raditi ništa do 12. mjeseca (ili duže/kraće, ovisno o tome koliki posao napravi u tom uređivanju svega i svačega - u teoriji, može 10 godina nakon toga raditi ništa ). To bi bila jedna krajnost
  • Druga krajnost je da netko stalno nešto radi na stranici portala i na njegovim podstranicama, ali da zapravo ništa korisno ne napravi.

Sve dok portal radi kako treba, ima izabrani članak i ostale rubrike, a ne crvene poveznice na njih nema ni potrebe za posljednjim stupcem. Kad suradnik koji održava portal prestane s obavljanjem te dužnosti onda je to lijepo vidljivo iz hrpe crvenih poveznica i opet nije potreban posljednji stupac. Pozdrav --MayaSimFan 22:46, 9. prosinac 2007. (CET)

Hvala što je udovoljeno mojoj znatiželji o potrebi i učestalosti promjena na Portalima, te me, ujedno, poštedilo truda oko ispunjavanja zamišljenog stupca. Polemike su postojale o potrebi uvođenja novih i održavanju postojećih portala te se činilo kako bi stupac posljednje izmjene otklonio pomenute sumnje. Odgovor je i suviše nego plastičan. Hvala, još jednom. --Sanya 16:15, 11. prosinac 2007. (CET)

Zašto ga nema??

--Anto (razgovor) 18:54, 18. studeni 2008. (CET)

Europska Unija[uredi kôd]

Zašto nema portala o Europskoj Uniji? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.143.198.224 (razgovordoprinosi)

Zato što ima premalo članaka i premalo zainteresiranih suradnika koji će ga održavati--Ex13 (razgovor) 10:21, 28. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]