Razgovor o datoteci:Županja (grb).gif

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Datoteka:Županja (grb).gif.
Rad na člancima
Pismohrane:

Slika:Županja (grb).gif[uredi kôd]

Ima li neki poseban razlog zašto si vratio inačicu ove slike? Naime slika koju si vratio nije sa stranica koja je naznačena kao izvor --Suradnik13 10:11, 6. srpanj 2007. (CEST)

Ima poseban razlog - niti izgleda niti je to izvoran (originalan) grb grada, za razliku od onoga koji sam postavio. Radije bih uputstva kako uspješno postaviti izvor. Pozdrav --Wrba 11:51, 10. srpnja 2007. (CEST)[odgovori]
Dakle ovako. Za sada sam vratio sliku iz razloga što piše da je slika preuzeta sa stranica Željka Heimera, a nije. Imaš pravo u pogledu slike, jer ona koja se nalazi na službenim stranicama grada Županje je drukčija. Međutim, da bi postavio takvu sliku moraš učiniti sljedeće:
* obavezno navesti izvor od kuda je slika kopirana
* i ono što je još važnije, naznačit dozvolu za korištenje te slike. Upute za postavljanje slika možeš vidjet ovdje
Kada uskladiš svoju sliku s tim zahtjevima, tada možemo vratit inačicu koju si ti postavio. Do tada će bit verzija sa stranica FAME--Suradnik13 12:34, 10. srpanj 2007. (CEST)
Ne bih ulazio u neku široku polemiku, ali što to znači da je Željko Heimer autor slike grba??? Pogotovo u slučaju kada se radi o lošoj kopiji, makar i ručno rađenoj. Uostalom od koga je Željko Heimer tražio dozvolu da koristi županjski grb? Grb nekog grada je javno dobro njegovih građana. Poznajem autora grba i u usmenom dogovoru s županjskim gradskim vlastima postavio sam originalan grb. Trebam li to posebno naznačiti? Pozdrav --Wrba 11:49, 11. srpnja 2007. (CEST)[odgovori]
Treba se razlučiti nekoliko autorskih prava. Heimer je autor slike, dakle one datoteke koja je skinuta s njegovih stranica i postavljena na Wikipediju, i za tu sliku imamo dozvolu. Ono o čemu vi pričate je drugo, i uglavnom se slažem s vama. Dakle, ako imate nekakvo odobrenje za korištenje slike koju ste postavili, bilo bi lijepo da to napišete ispod slike, naravno uz uvjet da maknete {{Predložak:FAME}} i naznačite izvor. Svakako je poželjno da se dobije i pismeno odobrenje (u obliku e-maila)--Suradnik13 14:06, 11. srpanj 2007. (CEST)
Dobro, postavimo to ovako. Iz više razloga ne slažem se da "Heimerov" "grb" ostane postavljen u članku "Županja", od kojih ističem jedan, ma koliko, u ovom slučaju, pravno neutemeljen: ljudi dobivaju krivu informaciju (sliku) o tome kako izgleda grb grada Županje. To valjda, složit ćemo se, mi koji ovdje na bilo koji pozitivan način doprinosimo, ne želimo. Ukoliko se i radi o pukoj kopiji koju svatko može prenijeti s službenih stranica Županje to je po mojemu sudu (i pravno) manje loše od postavljanja krivih (netočnih) artikala. Daleko više učinili bismo ukoliko bi (zajedno?) našli načina ispravljanja onoga što ispraviti treba. Wrba 15:37, 11. srpanj 2007.

Dozvola[uredi kôd]

Ako negdje postoji dozvola za prenošenje sadržaja sa službenih stranica grada Županje, molim neka ju napiše ovdje ili među ostale dozvole, jer na službenim stranicama grada stoji oznaka copyrighta, a za sada imamo samo Heimerovu dozvolu. --Roberta F. 01:34, 19. kolovoz 2007. (CEST)