Razgovor o datoteci:Zastava Ruske Federacije.svg

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Datoteka:Zastava Ruske Federacije.svg.
Rad na člancima
Pismohrane:

Može li i s obrubom? Kubura (razgovor) 06:02, 18. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Bit će i to, ako se ovdje promijeni stanje. -- Bugoslav (razgovor) 06:21, 18. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Protiv sam premještanja na Zajednički poslužitelj. Naime, smjernicom wp:not nije ustanovljeno pravilo po kojemu bi sve datoteke bile nepoželjne na Wikipediji na hrvatskome jeziku.

Wikipedija nije mjesto prikupljanja datoteka u obliku poveznica, slika, videa i zvukova (kao dio smjernice Što ne spada u Wikipediju) govori o oblikovanju članaka na Wikipediji. Tim odlomkom se zalaže za oslobađanje članaka od suvišnih vanjskih poveznica, unutarnjih poveznica, od djela u javnom dobru (koje smjernica savjetuje postavljati na Wikizvor), te od riječi pjesama, smjernica nadalje upućuje ovako:

Wikicitati »4. Skladišta fotografija, zvukova i videa bez teksta u članku. Ako, pak, želite doprinositi na način da postavljate datoteke, pravo mjesto za to je Zajednički poslužitelj, slobodna riznica datoteka koju može koristiti apsolutno svatko.«
(Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju)

Dakle, smjernicom se posebno izdvajaju slike, zvučni zapisi i pokretne slike. Tom smjernicom nije ustanovljena obveza premještanja svih datoteka na Zajednički poslužitelj, već samo onih koje su posebno naznačene.

Također, čitav taj odlomak (Wikipedija nije mjesto prikupljanja datoteka u obliku poveznica, slika, videa i zvukova) se bavi člancima, u kojima ne treba nakrcavati navedene sadržaje (Wikipedijini članci nisu:).

Imajući u vidu sljedeći citat:

» Poštujte duh Wikipedije, a ne samo slovo pravila. Kako je već rečeno gore, preferirani način rješavanja nesporazuma je postizanje konsenzusa kroz razgovor, a ne samo primjenjivanje strogih pravila, koja naravno ipak ostaju vrijediti za slučajeve dugotrajnijih i težih sukoba. «

Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju#Wikipedija nije birokracija

...molim neka se ova datoteka (2 KB) ne premješta na Zajednički poslužitelj, jer će na tom projektu načiniti od naziva datoteke obično preusmjeravanje, te samim time ne će biti moguće postaviti datoteku istoga naziva na Hrvatsku Wikipediju. Ukoliko do premještanja dođe, a svakome je na volju hoće li premještati sadržaj..., molim da se u tom slučaju ova datoteka ne briše.

Zašto ne brisati? Zato što treba dati prigodu suradnicima na Zajedničkome poslužitelju da promisle o svojim postupcima, te o značenju riječi pridjeva sinji (u smislu boje), kao i o značenju njihovih postupaka prema lokalnim zajednicama.

Datoteka istoga izgleda bila je na Zajedničkome poslužitelju obrisana jer je administrator na Zajedničkome poslužitelju postavio preko datoteke Flag of Russian Federation.svg datoteku Flag of Russia.svg, te na taj način (u konačnici) načinio od datoteke Flag of Russian Federation.svg obično preusmjeravanje.

Takav način rada vidljiv je u javnome očevidniku ovdje.

Datoteka ima samo 2 KB.

Uostalom, još uvijek možemo postavljati datoteke i barem na Hrvatskoj Wikipediji možemo očekivati da nam datoteke ne će biti (samo tako) izbrisane odnosno presnimljene nekim drugim sadržajima.

Zajednički poslužitelj je izgubio na svome prvobitnome značenju, i više nije samo mjesto za pohranu datoteka, već je postao posebna Wikipedija za sebe. Zajednički poslužitelj ima i svoje članke, nije sve na njemu isključivo 'multimedija'. -- Bugoslav (razgovor) 10:00, 18. veljače 2011. (CET)[odgovori]

P.S. Razgovor:Zastava Rusije ima dovoljno argumenata protiv premještanja ove datoteke na Zajednički poslužitelj. -- Bugoslav (razgovor) 10:00, 18. veljače 2011. (CET)[odgovori]