Razgovor o dodatku:Popis država

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Dodatak:Popis država.
Rad na člancima


Nisam siguran kako nazvati neke države:

  • Češka i Rusija - Hrvatska pošta (HP) kaže "Češka Republika" i "Ruska Federacija", ali kod nas je uobičajeno "Češka" i "Rusija", pa sam ostavio tako.
  • Koreja - stavio sam natuknice "Sjeverna Koreja" i "Južna Koreja", ali postoji i druga mogućnost: "Koreja (Sjeverna)" i "Koreja (Južna)". Što vi mislite? -- Zmaj 15:11, 19 Feb 2004 (CET)
Ja sam sa "Sjeverna Koreja" i "Južna Koreja" i za "Koreja", die se može izabrati (disambiguation page). --denny vrandečić 15:20, 19 Feb 2004 (CET)

molim da mi netko točno odgovori koji je službeni naziv za BJELORUSIJU. naime u Ministarstvu vanjskih poslova prilikom potpisivanja ugovora navode naziv države BJELARUS ?!

ZAHVALJUJEM mARINA

zahvaljujem, ali nadala sam se nekom konkretnijem odgovoru. Naime, kod nas se učestalo govori Bjelorusija, a kad kao nije, nego je Bjelarus - bože sačuvaj :-)

Ne postoji država Srbija i Crna Gora.--Jolo :Riješeno. --Zmaj 09:55, 20. lipnja 2006. (CEST)
Zašto uopće postoje granice,zašto uopće postoje države?Narodi kao što su Hrvati i Rusi ne postoje.Biološki to su ljudi,a politički Hrvati i Rusi.Zašto postoje granice?Ograničavaju čovjeka i tjeraju ga da vadi putovnicu.Zašto?Ni zašto.Zbog politike.--Jolo

Popis službenih imena države nalazi se na stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, i kao takva se koriste u međunarodnim ugovorima, odnosno općenito u komunikaciji s istima, jer je RH te države priznala pod tim imenom. Što se tiče Bjelorusije (kod nas uobičajan naziv), službeni je Bjelarus (Republika Bjelarus), jer su oni promjenili naziv nakon raspada SSSR. Suradnik13 18:50, 20. srpnja 2006. (CEST)

A gdje nestadedoše Demokratska Republika Kongo i Republika Kongo jer su se izgleda asocirale same na sebe? --Tonton 18:39, 5. prosinac 2006. (CET)