Razgovor o dodatku:Popis gradova i općina u RH po županijama

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Mislim da nisu dodane sve noce opcine. Primjer, na stranici nisam vidio opcinu Funtana. --Tycho Brahe 17:51, 26. srpnja 2006. (CEST)

Ja sam prolutao po NN i još uvijek nisam našao na izmjene i promjene Zakona o područjima županija gradova i općina u RH. Tek kad one izađu možemo točno ustvrditi broj novih općina i gradova. Istina je da su promovirane nove općine i gradovi, ali za 100% točan podatak relevantne su NN koje su službeno glasilo RH ili neki drugi službeni akt županije odn. grada kao što je bio slučaj ovdje opisan za općinu Pirovac.

Redovito provjeravam NN baš u svezi ovih promoviranja pa će se ubrzo i to riješiti.

--Andrej Šalov 18:04, 26. srpnja 2006. (CEST)

Ispravak netočnih navoda: Točnost ovog članka ne bi trebala biti osporena jer Narodne novine s izmjenama gore spomenutog zakona još nisu izašle.

Drugo i vrlo važno, vezano za komentar da su za 100% točan podatak relevantne NN koje su službeno glasilo RH ili neki drugi službeni akt županije odn. grada kao što je bio slučaj za općinu Pirovac. OPĆINE, GRADOVI I ŽUPANIJE MOGU SE OSNIVATI SAMO ZAKONOM, a ne statutom ili nekim drugim podzakonskim aktom, odnosno aktom tijela lokalne ili područne samouprave - članak 133. Ustava RH (ako se ne varam) Suradnik13 18:29, 26. srpnja 2006. (CEST)

U pravu si. Općina Pirovac je proglašena u NN 10/97, prekrižio sam podatak. .-) --Andrej Šalov 18:47, 26. srpnja 2006. (CEST)

Površina i nadmorska visina[uredi]

Zar igdje postoji popis svih hrvatskih gradova s podacima o površini i nadmorskoj visini svih općina? --Neoneo13 19:46, 27. siječanj 2007. (CET)

Ako misliš na hr:wiki, započeo sam popunjavati one predloške s podacim o površini općina. Nažalost, za sada na internetu nisam nigdje pronašao cjelokupne podatke o površinama, nadmorskoj visini i sličnim podacima za sve općine. Za neke općine dobitak je ako se pronađe ime općinskog načelnika. Sve u svemu, podaci se mogu naći na nekim stranicama županija ili turističkih zajednica. --Suradnik13 19:55, 27. siječanj 2007. (CET)