Razgovor o kategoriji:Država

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Država.
Rad na člancima
Pismohrane:
   Ovo je razgovor o kategorizaciji wikipedije.

Trebalo bi srediti kategoriju Država uvođenjem nekoliko podkategorija. Pada mi na pamet:

Molim vaše prijedloge i sugestije. --Tycho Brahe 12:55, 17. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Trebali bismo dodati kategoriju koja bi sadržavala administrativnu podjelu države, no bilo bi dobro naći neki naslov koji bi obuhvaćao i povijesne oblike uprave, tako da bi se u istoj kategoriji našle županije, općine, ali i vojvodstva, marke, grofovije, pa onda okruzi i kotari. S onim srednjovjekovnim upravnim jedinicama problem je što su nekad znale biti i neovisne države (osobito vojvodstva). S druge strane, možda bi unutar kategorije „Država“ i kategorije „Srednji vijek“ bilo bolje napraviti potkategoriju „Srednjovjekovno državno ustrojstvo“, pa bi u nju mogli staviti (kad ih napravimo) članke: Carstvo i Kraljevstvo, a uz njih bi onda išli Kneževina, Veliko Vojvodstvo, Nadvojvodstvo, Vojvodstvo, Marka, Grofovija, Županija.
Neke su od tih jedinica i danas u uporabi, pa bi mogle ići u dvije kategorije: „Srednjovjekovno državno ustrojstvo“ (kao potkategorija u kategorijama „Država“ i „Srednji vijek“) i „Administrativna podjela“ (kao potkategorija u kategoriji „Država“). Takav bi slučaj primjerice bio s člankom Županija.--Donatus 17:26, 21. srpanj 2007. (CEST)

Refresh[uredi kôd]

Oživio bi raspravu opažanjem kako sa 50 članaka kategorija i ne mora biti pretrpana. Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 21:16, 13. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]