Razgovor o kategoriji:Glazbeni albumi

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Glazbeni albumi.
Rad na člancima
Pismohrane:

Treba razvrstati sve albume u Hrvatske ili Strane i izbrisati iz njih kategoriju Glazbeni albumi te ostaviti samo kategoriju Hrvatski glazbeni albumi ili Strani glazbeni albumi. Damirux 18:03, 8. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Ne slažem se s predloženom podjelom. Glazbeni albumi se nebi smijeli djeliti na Hrvatske i "strane", nego ih treba ravnopravno podjeliti po državama. Ne bi bilo loše i uvesti kategorizaciju po glazbenim žanrovima. --Pes 18:25, 12. prosinac 2007. (CET)

Diskografija[uredi kôd]

   Ovo je razgovor o kategorizaciji wikipedije.

Imam neke prijedloge za poboljsanje.

1. Za sada me zanima obuhvaca li "kategorija:Albumi XY-a" i singlove, odnosno spadaju li singlovi u definiciju albuma? --Pancho W. Villa (razgovor) 12:04, 30. travanj 2008. (CEST)

Ne, singlovi ne spadaju u tu definiciju i po mome bi trebali biti u posebnoj, znači "kategorija:Singlovi XY-a" ili još bolje "kategorija:Skladbe XY-a" (mada tih članaka ima vrlo malo, što ne znači da ih neće biti), a singolve kategorizirati po godinama u "kategorija:Singlovi". Volio bi vidjeti i tvoje mišljenje o tome jer imaš puno više iskustva. --frk@ 12:22, 30. travanj 2008. (CEST)

2. Clanci tipa ""Diskografija XY-a". Njih bi takodjer trebalo nekako grupirati u zasebnu kategoriju (?). --Pancho W. Villa (razgovor) 12:10, 30. travanj 2008. (CEST)


3. - pada mi na pamet da bi mozda bilo bolje da smo sve ove kategorije nazvali "Diskografija sastava XY" ili mozda "Diskografija XY-a" (svakako, ovaj oblik bi isao za osobe). Jos bi mozda bilo dobor vsne kategorije nazvati npr Kategorija:Diskografije hrvatskih glazbenika, Kategorija:Diskografija hrvatskih glazbenika ili Kategorija:Hrvatska diskografija?

Sto mislite? --Pancho W. Villa (razgovor) 12:10, 30. travanj 2008. (CEST)

Sa ovim se slažem, to je ok. Što se tiće hrvatske kategorije, možda i ovako; Kategorija:Hrvatska diskografija, pa onda podkategorije Kategorija:Diskografije hrvatskih glazbenih sastava, Kategorija:Diskografija hrvatskih glazbenika. --frk@ 12:36, 30. travanj 2008. (CEST)

Evo mog prijedloga za kategoriju diskografija:

  • [[Kategorija:Glazba]]
    podkategorija
    • [[Kategorija:Diskografija]]
      podkategorije

[[:Kategorija:Diskografija hrvatskih glazbenih sastava]]
[[:Kategorija:Diskografija hrvatskih glazbenika (ili izvođača)]]

A stranu diskografiju abecedno sortirati u samoj kategoriji ili otvoriti nove podkategorije za svaku pojedinu zemlju.

Molim mišljenje i ostalih suradnika --frk@ 19:00, 6. svibanj 2008. (CEST)

Trebalo bi se hrvatsku diskografiju tretirati ravnopravno s ostalim diskografijama, odnosno ne stvarati kategorije tipa "strani/ostali XY" (nekad je postojala kategorija koja se zvala "Strani glazbeni albumi", što nije bilo u redu). Stoga, otvoriti nove potkategorije za svaku pojedinu zemlju koja se koristi i sve njih staviti u istu nadkategoriju, bez posebnog izdvajanja hrvatskih ili nekih drugih stvari. --Pes (razgovor) 21:08, 7. svibanj 2008. (CEST)

Nisam siguran da si dobro shvatio, radi se o kompletnoj diskografiji nekog izvođača kao npr. Diskografija Franka Zappe. Možda sad hr. kategorije nisu niti potrebne ali sa vremenom biti će članaka i za njih. Može se napraviti u kategoriji diskografija, podkategorije za svaku zemlju posebno, sve je stvar kako se dogovorimo. --frk@ 21:33, 7. svibanj 2008. (CEST)

Onda bi možda bilo dobar ovakav model:
ovo je za sad samo skica strukture kategorija. --Pes (razgovor) 22:07, 7. svibanj 2008. (CEST)