Razgovor o kategoriji:Gradovi u SAD-u

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Gradovi u SAD-u.
Rad na člancima
Pismohrane:

Zbog čega su imena gradova i država u kojima se nalaze u ovoj kategoriji odvojeni zarezom, dok kod svih drugih naziva članaka koristimo zagrade? Primjeri: Žabljak (Crna Gora), Philadelphia, Pennsylvania

Praksa odvajanja zarezom se u ovim slučajevima koristi skoro samo na en. wiki, dok na drugim wikipedijama koriste zagrade. Primjeri: kod nas se ovdje koristi naziv Concord, New Hampshire, na en. wiki isto Concord, New Hampshire, dok na praktički svim ostalim wikicama se koristi naziv u zagradi de: Concord (New Hampshire), fr: Concord (New Hampshire), it: Concord (New Hampshire), ru: Конкорд (Нью-Хэмпшир) itd.

Isto tako mi nije jasno zašto se u nazivima velikih poznatih gradova kao Philadelphia, Los Angeles, New Orleans itd. isto koristi ovaj sustav s nazivom države u imenu članka. Ovaj sustav praktički samo se koristi na en. wiki (razumljivo), dok na ostalim wikipedijama koriste što kraće nazive članka, a ako postoje mjesta s istim imenom na njih se može doći pomoću razdvojbene stranice.

Molim sređivanje ove situacije što prije kako bi uveli jedinstveni standard na našoj wikipediji. Sale 16:52, 2. srpanj 2007. (CEST)

Ja sam za to da se ne stavljaju imena americkih saveznih drzava iza imena gradova, pogotovo ako se radi o poznatim gradovima tipa New York ili Los Angeles kod kojih je prvo znacenje uvijek grad.
Sto se tice razdvojbi, kod nas to jos uvijek nije standardizirano. Koristimo i zagrade i zareze, a ni ono u zagradi (ili iza zareza) nije standardizirano. --Ante Perkovic 10:34, 9. srpanj 2007. (CEST)