Razgovor o kategoriji:Hrvatska

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Hrvatska.
Rad na člancima
Pismohrane:

potkategorije (molim komentar)[uredi kôd]

Bok, svima

Ja bi se uhvatio kreiranja potkategorija u Category:Hrvatska. Planiram prvi odvojit zemljopisne pojmove, pa bi, po uzoru, na en wiki (w:en:Category:Geography of Croatia) tu kategoriju i njene potkategorije nazvao:

Prije 1990. niti jedna ustanova nije mogla nositi posvojni pridjev hrvatska ili hrvatski na početku svog imena, jer se to smatralo nacionalizmom. Poslije 1990. stvar je malo otišla ponekad i previše u suprotnu stranu. Dok je Hrvatski sabor kao ime ustanove prirodnije od Sabor Republike Hrvatske (druge države zovu svoje parlamente paramentima, dok je sabor samo jedan, hrvatski), s druge strane planine u Hrvatskoj nisu nešto posebno karakteristične, kao i rijeke, pa je sasvim u redu nazivati ih planine Hrvatske odnosno rijeke Hrvatske. S druge strane naši su otoci nešto specifično, slično kao finska jezera, nema svaka država more, niti tako razvedenu obalu, tako da se članak može zvati i Hrvatski otoci i Otoci Hrvatske. Ukratko, oba načina nazivanja su u redu, samo što je nekad jedan prirodniji (i smisleniji), a nekad drugi. Npr. Željko Poljak "Planine Hrvatske". SpeedyGonsales 16:49, 23 kolovoz 2005 (CEST)

Usput, kad vec ovo radim, maknuo bi hrvatske gradove iz category:gradovi jer mi se to cini kao dupliranje. S vremenom cemo se morat pozabavit i opcinama, ali o tom potom.

Slažem se. SpeedyGonsales 16:49, 23 kolovoz 2005 (CEST)

Molim vase misljenje prije nego nastavim. --Ante Perkovic 16:20, 23 kolovoz 2005 (CEST)

I ja mislim da je "Planine Hrvatske" i ostalo na taj kalup OK. Gradovi neka ostanu. --Zmaj 08:00, 24 kolovoz 2005 (CEST)