Razgovor o kategoriji:Otoci

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Otoci.
Rad na člancima
Pismohrane:

Podkategorije[uredi kôd]

Po morima i oceanima? --Tycho Brahe 23:38, 22. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Po državnoj pripadnosti. Kubura 00:53, 23. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Slažem se, iako sumnjam da ćemo imato mnogo takvih kategorija. Uglavnom su to otočja-države ili nečiji prekomorski teritoriji. Sa oceanima će to ljepše izgledati. --Tycho Brahe 01:03, 23. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]
Brojala sam, već je 5 indonezijskih otoka, a i Nova Gvineja je i dio Indonezije, a bit će ih još. Odnosno, četiri otoka, i jedna skupina, Molučki otoci. Sundski otoci, Veliki sundski otoci i Mali sundski otoci se još trebaju dogoditi;-)) Možda, Zemljopis Indonezije? A i karipskih otoka sigurno ima dovoljno za zasebnu kategoriju. Branka France 09:26, 23. kolovoza 2006.

(CEST) Sorry, sad sam tek vidjela da postoji zemljopis Indonezije. Nikakva ideja:-((

Napravila bih potkategoriju za karipske otoke no kako nazvati tu kategoriju, Karipski otoci ili drugačije? A nekako bi trebalo izdvojiti ipak i indonezijske otoke. Ima ih strašno puno, i samo zatrpavaju, a i dalje će, opću kategoriju otoka. Kako je Indonezija ionako otočna država, čini mi se čudno da se kategorija zove Indonezijski otoci, a trenutno nemam bolju ideju. S druge strane, kad bi bila kategorija Veliki sundski otoci, njih su 4 i to je to. Malih sundskih otoka ima više, ali još nisu napisani. Branka France 13:40, 8. lipanj 2007. (CEST)
Kategorija:Indonezijski otoci je sasvim prihvatljiva (po konceptu kao i Kategorija:Hrvatski otoci), bez obzira što je Indonezija otočna država, jer pod Kategorija:Zemljopis Indonezije su i gradovi, pokrajine, vulkani... moramo nekako odvojit otoke.
No, ako je već gužva, ako netko ima volje, može odvojit otoke po morima i oceanima, pogotovo što već imamo mora kategorizirana, tako da je ovo sasvim prirodan korak naprijed.
Kategorija:Karipski otoci je super ideja, i to kao podkategorija od Kategorija:Otoci Atlantskog oceana (koja, je opet, podkat. od Kategorija:Atlantski ocean). --Ante Perkovic 13:36, 17. lipanj 2007. (CEST)

--Ante Perkovic 13:36, 17. lipanj 2007. (CEST)