Razgovor o kategoriji:Ruski federalni subjekti/potkategorije

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Predlažem slijedeće:

Kategorija:Ruski federalni subjekti bi trebala imati slijedeće potkategorije:

Ovih 7 kategorija bi bili na početku kategorije, dakle pod "*" ili " "(u kategoriji bi imali "|*]] ili "| ]]").

Pored toga, išlo bi se i hijerarhijski, sa 7 saveznih okruga.

Sve ostale kategorije (republike, krajevi, oblasti...) bi bile potkategorije okruga, prema Suradnik:Sombrero/Rusija. Kategorije koje imaju premali broj članaka bi bile privremeno brisane, a članci bi bili svrstani u kategorije saveznih okruga (oni će gotovo sigurno imati "kvorum" od 5 članaka).

Pored toga, trebalo bi napraviti mali template koji bi postavljali na početku svake od ovih kategorija i koji bi sadržavao link na nešto nalik ovome što imamo na Suradnik:Sombrero/Rusija, gdje bi bili i naputci za kategoriziranje svih ruskih fed. subjekata.

Molim za vaše komentare.

Sombrero
Ma mrak. Imaš moju moralnu potporu. --Zmaj 14:34, 24. siječnja 2006. (CET)
Same here. Dobra ideja. --Elephantus (razgovor) 14:40, 24. siječnja 2006. (CET)
A ja mislila da sam se ja uvalila s mitologijom!! ;-) Držim fige! Zar oni stvarno imaju toliko podjela? Republike, krajevi, okruzi, oblasti, svi autonomni i neuatonomni?! Još k tome i gradovi.... Dejana 16:30, 24. siječnja 2006. (CET)
Podržavam te!!!! Drago mi je da je mail potakao ljude na razmišljanje:-)))). --Andrej Šalov 17:34, 24. siječnja 2006. (CET)

OK, predradnje su gotove (uskladba template:rusija i tablica na Kategorija:Ruski federalni subjekti). Ima hrpa krivih linkova na stranicama, dijelom usljed stalnih promjena naziva, dijelom usljed ... ostalih razloga (pitati autora tekstova :). Ali, barem se kategorije mogu dovesti u red. Bude to uskoro!

Sombrero

Brže li ste krenuli mijenjati... Niste pričekali niti par dana, nego ste se nakon par ura dali u izmjene. Malko preslobodno, kaubojski. Bar ste o ovome mogli javiti dotičnom autoru članaka, koji se potrudio napisati / prevesti te članke (sa više jezika) i tako obogatiti hr wikipediju, i pitati ga za njegovo mišljenje. Što se tiče krivih linkova, bilo je problematično uskladiti nazivlje. Ja sam se više bavio pisanjem članaka, a manje tim mrvicama. Kubura 16:47, 26. siječnja 2006. (CET)

Hm, pa čekamo mi mjesecima, a ne par dana :)). Sama rasprava ovdje je stara 3 dana. A sjeti se koliko ima da si napisao kako ćeš u sve te kategorije od po 1-2 članka "vrlo brzo" dodati po još par članaka, da ih bude barem 5. Ima sigurno 2 mjeseca. Sve radimo po pravilima, kategorije od 1-2 članka nemaju smisla, a tvoji tekstovi su još tu, nitko ih nije dirao :).

Sombrero
Sombrero

Stoji primjedba sa Ruskim autonomnim oblastima, zasad je samo jedna. Pitanje je povijesnih, je li postojala koja prije. Kubura 09:19, 14. travnja 2006. (CEST)