Razgovor o kategoriji:Zemljopis

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Zemljopis.
Rad na člancima
Pismohrane:
   Ovo je razgovor o kategorizaciji wikipedije.

Komplicirano strukturirane podkategorije[uredi kôd]

Evo, gledam ostale wikipedije i zaista nigdje ne vidim ovako komplicirano strukturirane podkategorije kao kod nas. Ovo je zivi uzas za snaci se. Pa predlazem slijedece:

  1. Sve grane (discipline ili kako ih god zovete) zemljopisa postaviti u zajednicku medjukategoriju "Geografske discipline" ili kako vec hocete
  2. Sve najvaznije potkategorije, koje je trenutno moguce naci jedino klikanjem na Suradnik:Ante_Perkovic/todo/Kategorije/Zemljopis prebaciti direktno u kategoriju Zemljopis, da ih narod odma' vidi, ali ih ujedno i ostaviti u kategorijama disciplina gdje se sada nalaze.

Dakle, sadasnja hijerarhija bi bila ocuvana s tim sto bi se pojavila medjukategorija, primjerice Zemljopis >> Zemljopisne discipline >> Antropogeografija >> Nacionalni parkovi, a ujedno bi se sve ove kategorije koje prosjecan citatelj traze (drzave, gradovi...) stavile tamo gdje ih citatelj i ocekuje vidjeti - u kategoriju Zemljopis.

Molim ostale suradnike za komentar.

--Ante Perkovic 16:41, 9. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Preusmjerenje[uredi kôd]

Kategorija:Zemljopis je preusmjerenje, što nema smisla. Prebacio sam sve članke u Kategorija:Geografija i sad treba pobrisati ovu kategoriju. --Argo Navis (razgovor) 10:50, 1. studenog 2013. (CET)