Razgovor o pomoći:Alatna traka

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Pomoć:Alatna traka.
Rad na člancima
Pismohrane:

Primjer vanjske poveznice[uredi kôd]

Vezano uz ovo. Moram odmah naglasiti da je u ovom slučaju, zbog uređivanja ovoga "članka" o pomoći (Pomoć:Alatna traka) kolega Ex13 u poziciji suradnika i da je njegov autoritet u ovome slučaju jedino moguć u smislu autoriteta suradnika, isto kao i moj.

Primjer koji je Ex13 vratio smatram lošim jer potiče suradnike da rabe vanjske poveznice za unutarnji wiki sadržaj. Naime svatko dobro zna da se u slučaju potrebe ne navodi puna URL adresa do npr. Glavna stranica, već da se to navodi u obliku wikipoveznice.

Poučeni sličnim primjerom suradnici onda počinju rabiti uvijek i za sve slučajeve vanjsku poveznicu umjesto ispravne i kraće porabe unutarnjih wikipoveznica (naravno ne mislim na međuwikipoveznice).

Iako se baš na primjeru međuwikipoveznica vidi da i tu suradnici radije rabe, poučeni sličnim lošim primjerima npr. umjesto ASNOM , dokument 3 će navoditi cjelokupnu URL putanju.

Nije mi jasno zašto se ne može pretpostaviti dobra namjera, www.hr je jedna od prvih mrežnih stranica u Hrvatskoj (djeluje od 1994. i smatra se glavnim portalom Hrvatske na svjetskoj mreži).

Molio bih kolegu Ex13 da odustane od uređivačkog sukoba i da dopusti promjenu u barem www.nsk.hr ili neku sličnu javnu (i ne političku) ustanovu, ako mu već www.hr smeta.

Bugoslav (razgovor) 15:42, 18. travnja 2010. (CEST)[odgovori]


en:Help:Edit toolbar www.example.com--Ex13 (razgovor) 15:58, 18. travnja 2010. (CEST)[odgovori]
Molim te nemoj citirati en:wiki kao da je to neko sunce nebesko, njihov primjer nije dobar jer ne daje prikaz kako će poraba izgledati. Nije li to cijeli smisao. Ovaj primjer koji je sada u "pomoći", ne valja. -- Bugoslav (razgovor) 16:02, 18. travnja 2010. (CEST)[odgovori]