Razgovor o predlošku:Povijest Bosne i Hercegovine

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:Povijest Bosne i Hercegovine.
Rad na člancima
Pismohrane:

Broj grbova[uredi kôd]

Ne škodi ih više, ali ni manje. Jer mislim da se predložak samo nepotrebno rasteže. Trebali bismo izjednačavati sve predloške, tako da ne bude razlike između predloška o hrvatskoj povijesti i npr. predloška o talijanskoj povijesti. Isto tako, teško bi bilo naći više grbova za neke druge države, ili pak neke države imaju previše grbova.

P. S.

Koji je vrag s uređivanjem? Sve se izmijenilo...

S poštovanjem, --Wustefuchs (razgovor) 23:46, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Nema govora o nekom ujednačavanju. Te predloške koje se preuzima bez ikakvih kriterija s en.wiki treba dovesti u red. O uvođenju predložaka trebalo se prvo raspraviti, a ne postavljati ih kao svršen čin.
Grb Daytonske BiH nije najbolje rješenje za povijest tako zamršene državne zajednice kao što je BiH.
Wüstefuchs, nemoj uklanjati grbove koji ukazuju na pravo stanje u BiH. I da, predložak se ne rasteže, a ako već nešto treba - uvijek se mogu veličinom smanjiti ti grbovi koji su sada u predlošku.
Toliko za sad, -- Bugoslav (razgovor) 23:52, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]


Bez ljutnje... uporaba bilo kojeg grba (osim Daytonskog) može dovesti do konflikta ili biti shvaćena kao igranje politike na Wikipediji. Mislim da se dobar dio Hrvata ne bi složio ni da na Hrvatskom predlošku stoji grb RH, jer smo i mi često mijenjali grbove... Nije sve loše što je s engleske wikipedije. Engleska wikipedija ima dosta dobrih stvari koje nije sramota preuzeti, a opet, tko nama brani da ih kasnije preradimo, kao što ćemo ove predloške u skorije vrijeme.

I naravno da trebamo ujednačavati predloške koji su u istoj kategoriji... kao što sam već naveo kao usporedbu, hrvatski i talijanski predložak iz povijesti. Primjera radi, da nađemo govoriti o nekoj zajedničkoj hrvatsko-talijanskoj povijesnoj temi i ta dva predloška se nađu na istom mjestu, ili možda više njih, kao što se može dogoditi npr. na članku o Austrougarskoj Monarhiji (Češka, Slovačka, Hrvatska, Mađarska, Austrija itd.) članak bi izgledao kao vrtić. Naravno, jednoga dana će i hrvatska wikipedija usavršiti i ispisati članke o povijesti drugih zemalja, pa bi bilo lijepo da nam predlošci svi budu jednaki, a ne kako kome paše.--Wustefuchs (razgovor) 00:08, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

1. izbor
2. izbor
Ne znam odakle ti podatak za hrvatski grb kao neprihvatljiv?
Možemo postaviti zemljovid. Jedan (1. izbor) ili drugi (2. izbor).
U krajnjem slučaju i sadašnja zastava bi bila bolje rješenje, u ovom slučaju - predloška za bosanskohercegovačku povijest.
Nikakvo navodno ujednačavanje ne dolazi u obzir, jer će na Hrvatskoj Wikipediji i onako postojati mali broj takvih predložaka, ako ih uopće treba.
Toliko za sad. Pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 16:27, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]
Povijest BiH nije ništa složenija od povijesti Hrvatske, pa da BiH ima 4 grba!--MAN_USK recider 17:05, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]


  • Zašto zastava, a ne grb, dosta su slični zapravo? (Izgleda da Bugoslav više nije u stanju donositi objektivne odluke ako sam ja upleten u raspravu)
  • O tome, koliko će na hrv. Wikipediji postojati predložaka odlučiti će nas više, ako Bog da. Nije u redu ponašati se kao diktator na wikipediji. Osim toga, svatko ima pravo dodati predložak, jer je ovo wikipedija koju svatko može uređivati. Stoga nema mjesta apsolutizmu pojedinaca.
  • Karta ne bi bila loš izbor, mada opet, predlažem, ako bi netko mogao napraviti .gif datoteke, tako da se ne vide ostale zemlje na tom zemljovidu određene države.


--Wustefuchs (razgovor) 23:22, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Wustefuchs, pročitaj WP:PDN. To što pišeš nije u skladu s tim.
Nadalje, zastava BiH je starija. Pročitaj malo o tome. Grb BiH je došao kasnije.
Prema nekim izvorima zastava je baš oblikovana, a grb joj je samo izvedenica.
Zastavu je protivno različitim tumačenjima oblikovao Mladen Kolobarić.
Ista je kasnije dobila ove boje, ali je to zapravo ista zastava koju je uzakonio tadašnji visoki predstavnik.
I nemoj više vraćati grb, koji ima neke druge značajke. Zapravo bilo kakva datoteka je suvišna. A govorio si nešto i o prihvatljivosti zemljovida u ovome slučaju.
Toliko za ovo javljanje. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 12:08, 22. prosinca 2010. (CET)[odgovori]