Razgovor sa suradnikom:Abyssus/Arhiv6

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Palica vs. Palija[uredi kôd]

Bok! Evo mene malo. Daj pogledaj članak Palica. U daljnjem tekstu se spominje kao palija. Molim te ispravi ako je pogrešno. Hvala! Damirux 15:11, 7. lipanj 2007. (CEST)

Krivi link[uredi kôd]

Znao sam da cu od pustog klikanja jednom greskom kliknit na "ukloni" :). Sorry :). --Ante Perkovic 12:51, 8. lipanj 2007. (CEST)

Zemlja lažiju[uredi kôd]

Bog, Abice.
Ne mogu se nikako sitit... je li se možeš sitit kako smo mi nazvali "Zemlju lažiju" iz Grimmovih bajkâ?
Nije Dembelija (tu je med i mliko)... ili ipak jest? Kubura 21:08, 10. lipanj 2007. (CEST)

Ma, kopao sam po Klaićevom Rječniku, našao sam u međuvrimenu i Šlarafiju (mislia san na nju), Eldorado i Kokanju, ali nije bilo to što san tražia.
Nije toliko bitno je li Grimmova, bitno je da san tu rič htia upotribit za de.wiki. Naime, blokiralo me na neodređeno vrime jer sam dva puta u 10 dana (ne 3 puta u 24 sata!) vratia moju inačicu, u kojoj sam navea da su Ivo Robić, Dragutin Šurbek, Žarko Dolinar... bili hrvatski .... (a oni su vratili na Kategorie:Jugoslawe i još tega, jer "veći dil karijere su bili dilovali dok je postojala Jugoslavija). Pogledaj mi stranicu za razgovor i doprinose na de.wiki.
Ukratko, ja san im htia reć da ako želidu držat de.wiki svojom prćijom, svojim lažnim svijetom, svojom Zemljom lažiju (tia san ovdi stavit tu rič, međutim Šlarafija, Šlarafenland nije to), svojom domenom di moredu širit svoje laži, neka in je. Ali tia san tu rič upotribit. Kubura 22:55, 10. lipanj 2007. (CEST)

Hrvatski jezični portal[uredi kôd]

Pretpostavljam da ti je poznata ova hvalevrijedna novost. --Flopy 12:54, 11. lipanj 2007. (CEST)

A tako! Što li su čekali tako dugo? Ti si očito na njemu surađivala ili imaš veze kada ti je već otprije bio dostupan:-) --Flopy 12:59, 11. lipanj 2007. (CEST)

Pasifaja[uredi kôd]

Da ne propadne: Razgovor:Pasifaja. Mozes li slozit minimum od clanka? --Ante Perkovic 15:11, 12. lipanj 2007. (CEST)

Lekturice[uredi kôd]

Evo članaka:

  1. Jean-Paul Sartre
  2. Harry S. Truman
  3. Dmitrij Šostakovič
  4. Igor Stravinski
  5. Eugène Ionesco
  6. Oskar Schindler
  7. Victor Hugo
  8. Luigi Pirandello

Hvala unaprijed --Edgar Allan Poe 22:55, 13. lipanj 2007. (CEST)

Abyssus[uredi kôd]

Abice, onaj "Hrvatski školski pravopis" (Babić, Ham, Moguš), preporučilo je Ministarstvo znanosti (Primorčevo) za uporabu u školama.
Piše u članku u "Fokusu" od 15.lip 2007. na str. 20, moguće ti ima i na Internetu.
Neglede svega, neću ništa dirat. Kubura 02:12, 16. lipanj 2007. (CEST)

Ma, u članku piše da je od Babića, Hamove i Moguša. A ovaj od Badurine, Mićanovića i Markovića su ogadili, nazvali reekavizatorskim, i t.d..Kubura 20:31, 16. lipanj 2007. (CEST)

Grčkka mitologija[uredi kôd]

Znam ja da nije još skroz gotov. Mislio sam ja sutra unijet ono što sam dosad skupio o GM. Predložio sam ga jer se može učiniti do noćas. Mislio sam da se to može tako. Al to je ipak Vaš članak, pa ću povući priedlog. Pozz!  Soljanac  Oćeš nešto reć?

Uredu, nema problema. Sačekat ću dok sve ne dovršite, pa ču i ja unijet što imam. Mislim da će onda biti mrak. A netko je prijedlog maknuo prije mene, izgleda.  Soljanac  Oćeš nešto reć?

Jazon/Jason[uredi kôd]

Vidim da radiš na tom članku pa me samo zanima kako mi hrvatski ispravno kažemo: Jazon ili Jason (i ovo drugo sam vidio)? Ili može oboje? --Flopy 11:45, 19. lipanj 2007. (CEST)

Pitao sam jer ja imam neki prastari prijevod Najljepših mitova klasične starine Gustava Schwaba gdje stoji Jason. Međutim originalno grčki je također Jason. Pozdrav;) --Flopy 11:40, 20. lipanj 2007. (CEST)

Skila i Haribda[uredi kôd]

minimum članka mislim da jesam napravio. U stiliziranju nisam vješt. Na mobitelu ne mogu kopipejstat s druge uikipedije, a i da mogu taj članak nikad ne bih pronašao jer ne znam kako se nemani kažu. Kategoriju jesam krivo stavio. Al i u jednom si ti pogriešila. Ja nisam goggs.  Soljanac  Oćeš nešto reć? 19:20, 20. lipanj 2007. (CEST)

samo ti budi bezobrazna! Ja unesem one podatke koje imam na raspolaganju. Nisam te ja molio da popravljaš i nisam ti kriv što uskačeš u uređivanje (iako si odličan posao obavila). Nemaš pojma s čim se ja sve mučim na uikipediji. Međuuikije prepisujem ručno na papir s neke druge uikice, pa ih polako kucam na hr.uiki. Ja ne mogu otvoriti dva prozora odjednom, pa to mora tako ići. Zato mi treba malo vremena dok skačem tamo-amo po uikicama. Ukoliko i ne dovršim istog dana, potrudim se popraviti čim se nađem za nekim računalom.  Soljanac  Oćeš nešto reć? 19:37, 20. lipanj 2007. (CEST)

Mislim da je Scila češći naziv pa bi ga trebalo makar spomenuti u članku. I google to potvrđuje; Scila 538 rezultata [1], Skila 475 [2]. Nije puno više za Scilu, ali je i to itekako uvriježeno. --Flopy 09:07, 21. lipanj 2007. (CEST)


Hvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na odzivu prilikom mog izbora za administratora. Andrej Šalov 15:15, 23. lipanj 2007. (CEST)

ne, ne,....[uredi kôd]

ne, ne, tako je preveliko pa u safariju i nekim verzijama ie-a sjebe sve :-) ja testiram na mnogo njih :)))

a kru' te mazo, koji je onda default ? Bila sam na IE šestici (valjda šestica), pa prešla na mozillu jerbo je kao naprednija ... default 200 px oder was ??? Ali tih 200 px mi nikako ne paše na glupi predložak commmons ili commonscat. Vječito neka aritmija ... :-(
Pozdrav : Duh Svemira 17:45, 24. lipanj 2007. (CEST)

Pravila ponasanja[uredi kôd]

Žuti karton



Zbog:

Wikicitati »Imaš nepismenog profesora, očito.«

na Razgovor:Dafna.

Aby, ti si stvarno dovoljno dugo s nama da bi vec trebala kuziti osnovna pravila bon-tona. Drugi put zbog ovoga blokiram bez upozorenja! Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 10:07, 26. lipanj 2007. (CEST)

Cuj, nema veze sto njen profesor nije tu da to procita, ali ako nekom reces da ima nepismenog profesora, to implicira da je i student ne moze biti nista nego nepismen. Da meni to netko kaze, ja bi se svakako uvrijedio. Ako tebi to nije jasno, onda stvarno nemam komentara.
Tvoju primjedba , ionako sam vandaliziram po toj mitologiji, može ona nastaviti. Ili njezin profesor. ja shvacam kao "ako me kritiziras, odoh ja, ionako sam beskorisna, zar ne" i moram odmah reci da je to emocionalna ucjena i da na to ne padam. Ako dizes nos nakon zasluzene kritike, to nije moj problem ni moja krivica.
Vec sam neke ljude upozorio da moraju prestati biti cinicni i da pazljivije biraju rijeci i to i dalje namjeravam raditi, bez obzira o kome se radi i koliko je taj clanaka napisao. Procitaj jos neprevedeni clanak en:Wikipedia:Civility, iako bi obicno bon-ton dobro dosao. --Ante Perkovic 10:50, 26. lipanj 2007. (CEST)

Talos[uredi kôd]

Bog! Nisam se ravnao po en.wiki. Imam mnoštvo knjiga o Grčkoj mitologiji, doduše na srpskom i bosanskom jeziku. I tamo sam to našao. Izvini.  Soljanac  Oćeš nešto reć? 10:44, 29. lipanj 2007. (CEST) I, nisam Šoljanac.  Soljanac  Oćeš nešto reć? 10:44, 29. lipanj 2007. (CEST)