Razgovor sa suradnikom:Antun

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

--MayaSimFan 14:00, 6. siječanj 2007. (CET)

Ovaj tekst prebaci ovamo. S poštovanjem i dobrodošao. --Zeljko 15:45, 6. siječanj 2007. (CET)

Kužiš, prebai pod Sumer i klikni na sačuvaj stranicu. --Zeljko 15:46, 6. siječanj 2007. (CET)

Članci[uredi kôd]

Pozdrav! Vidim da si započeo nekoliko članaka koji su doista potrebni na Wikipediji. Ipak, upozoravam te da su članci Feud i Investitura prekratki i primjereniji nekom rječniku nego enciklopediji. Bolje je ostati kod jednog članka pa na njemu raditi dok ne postane pravi članak prema svim standardima Wikipedije.--Donatus 16:26, 6. siječanj 2007. (CET)

Redirect[uredi kôd]

Kod istoznačnica koristimo redirect kako ne bi pisali dupli članak. Imaš iznad tipku sa znakom #R. Vidi Leno. Pozdrav --Suradnik13 16:30, 6. siječanj 2007. (CET)

Poruku šalješ tako da klikneš na onaj potpis iza teksta, otvori se stranica, i kada je napišeš klikni na sačuvaj stranicu, ili još bolje na prikaži kako će izgledati, da vidiš, jeli sve štima, kako si htio da bude. Ideš opet na sačuvaj stranicu i to je to. Potpisuješ se na ikonicu iznad prozora stranice, dva puta brzo klikneš. --Zeljko 16:48, 6. siječanj 2007. (CET)

To ti je malo teže, imaš prozorčić postavi datoteku preko koje se to radi. Trebao bi malo pročitati pravila i upute na stranici pomoć. Što te bude mućilo pitaj. Bilo tko će te uputiti ,ja ili netko drugi. Tu su Donatus, Ante Perković, Kubura, Maya SimFan, Roberta, i još neki. Slobodno pitaj kada vidiš da su na nedavcnim promjenama, i veoma su ljubazni. Obiđi si malo te linkove na orijentacija i alati, i posebno link pomoć. --Zeljko 17:09, 6. siječanj 2007. (CET)

Sliku moraš imati ili downloadad na My Documents. Onda klikneš na Postavi datoteku (sa lijeve strane. Otvara se stranica sa 4 prozorčića, na prvom upišeš ime svoje datoteke sa slikama i klikneš browse, i slika će se pojaviti na tvojim documetima. Da bi se postavio na stranicu moraš imati točno upisano ime slike. Na sljedećoj će se stranici će se pojaviti klikom na postavi datoteku . Tada ideš na stranicu za pisanje na kojoj radiš. Tu sada imaš naziv slike (koji nalijepiš gdje želiš) i koji moraš zacrniti i kliknuti na onu ikonicu sa slikom iznad prozora. No ovaj drugi daljnji postupak probat ćemo kasnije. Sve ovo možeš vježbati na stranici za vježbu. Otvori i pročitaj --[[Suradnik:--Zeljko 01:02, 7. siječanj 2007. (CET)Zeljko|Zeljko]] 17:27, 6. siječanj 2007. (CET)

ovako, imaš svoju stranicu Antun, klikni na nju i možeš su učiti spremati slike na nju. Pa onda mogu biti sa tobom u kontaktu. Evo mogu li ja da ti zalijepim sliku na tvoju stranicu Antun. Odgovori odmah --Zeljko 00:34, 7. siječanj 2007. (CET)

Jesi našao sliku na Anzun, reci. Dobro pročitaj što sam upisao iza adrese, probaj je kopirati, ili izbrisati thumb, pa vidi razliku --Zeljko 00:52, 7. siječanj 2007. (CET) Takvu sliku moraš prvo kopirati na svoj my pictures ,to valjda imaš. Klikneš na sliku negdje na netu i spremiše je bez teksta, moraš joj dati prvo neko ime ,recimo , konj, krava i slično, i onda je preko postavi datoteku ubaciš na željenu stranicu. Ako što ne kužiš reci odmah pa možemo zajedno na neku sliku kad ti dam adresu --Zeljko 00:57, 7. siječanj 2007. (CET)

Bravo Antune, samo dobro pazi da slika sa interneta bude slobodna da je kopiraš i postavljaš na wikipediju, jer bi te admini blokirali, ako postoji zabrana.

Izgleda da smo stranka bilih --Zeljko 01:03, 7. siječanj 2007. (CET)

a ja ti dajem sliku hajduk split, ako želiš uzmi sa moje stranice. i potpisuj se iza teksta pisma ,dva puta klikni na ikonicu potpisa. I zbog toga bi te mogli gnjaviti, moraš to raditi. Ovako --Zeljko 01:09, 7. siječanj 2007. (CET)

Ne, Pogledaj iznad prozora za pisanje 4. ikonicu sa desne strane. Klikni na nju dva puta brzo, pa das vidim. Onda možemo kud koji mili moji --Zeljko 01:21, 7. siječanj 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.


Slika/e će biti obrisana najkasnije 14. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 19:33, 7. siječanj 2007. (CET)

Nadopuna:
Vaše slike krše i pravila po kojima wikipedija nije spremište beskorisnih slika. --89.172.176.203 07:54, 11. siječanj 2007. (CET)