Razgovor sa suradnikom:Davor

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Prvo

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! :)

Bolje ikad nego nikad

Drugo, zamolila bih da uz poveznice na svoje članke dodate i kategoriju kako bi članak postao zaokružena cjelina :) Hvala --MayaSimFan 21:18, 10. ožujak 2007. (CET)

pozdrav i tako prepisuju s moje stranice o Rimu :) pa ću i ja malo valjda i ovdje idu ~

molim da mi kažete ako radim nešto krivo davor 22:00, 10. ožujak 2007. (CET)

Rimski novac[uredi kôd]

Bok,

Pokušaj da ti tekstovi budu neovisni jedan od drugoga. Znam da ih ti pišeš jedna iza drugoga, ali čitatelji ih neće tako čitati :). Pokušajda ti svaki bude sjelina za sebe i razumljiv bez ostalih članaka u seriji.

Pozdrav! --Ante Perkovic 22:40, 10. ožujak 2007. (CET)

Davore, hvala na trudu, ali ako sam te zamolio, možda bi moga i poslušat, a ne me ignorirarat.

Wikicitati »semissis, polusolid. Iznosio je po težini polovicu solida, tj. 2.27 g. Kovan je od Konstantina I. (324.) do Anastazija (491.—517.), a njegovo kovanje nastavljeno je kasnije u Bizantskom carstvu.«
Što je semis? Zove li se semis ili semissis??? Molio bi te da članci imaju glavu i rep. Znam da misliš da je bolje išta nego ništa, ali pokušavamo održati neki nivo, a nitko nema vremena krpat iza drugih. Svi članci koji su ispod nivoa biti će stavljeni na stranice za razgovor na 14 dana prije brisanja ili sređivanja. Hvala na razumijevanju.


ti si onaj koji je kopirao moj tekst o rimskom carskom novcu s moje stranice? pojma nemam što je to semis i znam da nije brončani novac kao što je onaj napisao na popisu i to sam tamo u razgovoru i napisao možda ispravi i imena careva evo ja više neću pisati, ostali su još:

majorina. Oko 340. zaveli su Konstancije II i Konstans novu bakrenu jedinicu pod nazivom majorina. Ona je najprije težila 4.54 g. Oko 345. povišena je težina majorine na 5.45 g, a o. g. 355. obustavljeno je njeno kovanje. G. 362. zaveo je Julijan Apostata mjesto majorine veliki bakreni novac nepoznatog imena, koji je težio 9.09 g. Taj je novac oko g. 366. prestao kovati Valentinijan I i uveo ponovno staru majorinu iz g. 355. sa 5.45 g težine, koja je do Leona I (457.—474.) ponovno snižena na 4.54 g.

centenionalis. G. 345. uveli su Konstancij II i Konstans uz majorinu i njezinu polovinu pod nazivom centenionalis (težine 2.72 g), kojii je obustavljen g. 362., kada je Julijan Apostata mjesto njega zaveo novi mali bakreni novac težine 3.03 g. Valentinijan I obustavio je kovanje toga malog novca i ponovno uveo centenional, koji se je održao do pada Zapadnorimskog carstva uz sniženu težinu 2.27 g.

polucentenionalis. Uveo ga je 379. Gracijan s težinom 1.36 g, koja je kasnije snižena na 1.13 g. davor 00:14, 11. ožujak 2007. (CET)