Razgovor sa suradnikom:Junaković

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Roman Katedrala bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 23:42, 4. prosinac 2007. (CET)


Samo polako i hrabro :o)), da ne bi morali ovako stalno snimati nanovo ispravljajući sitne greškice imate pored gumba sačuvaj stranicu gumbić Prikaži kako će izgledati, time vidite što ste napravili prije snimanja, pa uvijek stignete popraviti. Ono što vas sada vjerojatno najviše zanima nalazi se ovdje: Kako uređivati stranice, to će vam uvelike pomoći. A što se tiče vašeg članka, on je premješten na bolji naziv: Katedrala (roman), to i korekturu je napravio vrijedni Dtom. Zatrebate li kakvu pomoć slobodno se obratite i upitajte, sretno s uređivanjem i lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 23:53, 5. prosinac 2007. (CET)

Pozdrav[uredi kôd]

Dobro došao.

Ako smatraš da je dobro da netko pogleda (lektorira) tvoj tekst, mogao bi na vrh (prije svega, u posebni red) staviti ovo:

{{pravopis}}

to će staviti na stranicu upozorenje da je treba pregledati, koje izgleda ovako:

Ovaj članak ili jedan njegov dio zahtijeva jezičnu i pravopisnu doradu.
Članak treba preurediti u skladu s gramatičkim i/ili pravopisnim pravilima standardnoga hrvatskog jezika.

A i automatski će se stranica pojaviti na odgovarajućem popisu, pa će je netko prije ili kasnije pregledati, i nadam se, popraviti.

Naravno, najbolje je da sam pravopisno središ stranicu. Ako imaš kod kuće MS Word ili slično, novije verzije uključuju provjeru hrv. pravopisa. Time štediš vrijeme drugima na Wikipediji.

Korisno: tipka (Prikaži kako će izgledati) ti daje prikaz, a (Sačuvaj stranicu) je upis u bazu, kojeg netko mora pregledati, pojavljuje se u popisu, itd. Dakle stisni (Sačuvaj) tek kad misliš da si gotov. Ja pritisnem (Prikaži) i 20 puta više nego (Spremi).

Ugodan rad i lijep pozdrav,

--dnik 12:43, 6. prosinac 2007. (CET)