Razgovor sa suradnikom:Microtel

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 01:13, 1. prosinac 2006. (CET)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 01:13, 1. prosinac 2006. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Premjestila sam Strukturno kabliranje na stranicu za ragovor dok se ne uredi kako treba, ali si ti uklonio predložak {{sadržaj}} i nastavio uređivati, a bilo bi bolje da si nastavio uređivati na stranici za razgovor. Pročitaj uvodni tečaj i pokušaj svakako koristiti "Prikaži kako će izgledati", koje se nalazi s desne strane od "Sačuvaj stranicu" i tek kada si zadovoljan kako izgleda onda snimi promijenjeno, jer ovako zatrpavaš povijest izmjena na stranici. Ukoliko trebaš neku pomoć, slobodno pitaj. Pozdrav :-) --Roberta F. 01:25, 1. prosinac 2006. (CET)

Strukturno kabliranje[uredi kôd]

Pozdrav! Molim te da odlučiš koji od dva tvoja teksta o strukturnom kabliranju trebamo ostaviti, a koji da obrišemo? Onaj iz članka ili onaj iz razgovora. Oba ne mogu ostati. Molim te da mi to javiš na moju stranicu za razgovor što prije. Isto tako, ukoliko članak nije dovršen, nije običaj to pisati riječima unutar članka, nego na dnu stranice napišeš općenito {{mrva}} ili, u slučaju kad je riječ o tehnologiji (kao kod strukturnog kabliranja) {{stub-tehno}}, i to upravo ovako, unutar dvostrukih vitičastih zagrada.--Donatus 06:59, 1. prosinac 2006. (CET)

Hvala tebi na brzoj reakciji! :-) --Donatus 21:26, 1. prosinac 2006. (CET)

Priprava teksta i potpis[uredi kôd]

Kad imaš duži tekst za pripremiti, onda je još i bolje da ga pripremaš u Wordu, jer ti se tako nitko neće umiješati u uređivanje stranice. Ipak, kad snimiš tekst, pogledaj malo pojmove koji se mogu staviti kao poveznice (o tome kako se stavljaju poveznice, imaš u uvodnom tečaju). Osim toga, ako ti je poznat engleski naziv, bilo bi dobro naći na engleskoj wikipediji članak koji govori o istoj stvari, pa postaviti i međuwiki poveznice. Ako ti nešto nije jasno, slobodno pitaj.

E, još jedna stvarčica. Kad pišeš nekome na stranicu za razgovor ili kad pišeš u stranici za razgovor uz članak, potrebno je i da se potpišeš. To radiš tako da pritisneš desetu ikonicu slijeva iznad prostora u koji upisuješ tekst, kao na ovoj donjoj slici...

...ili tako da napišeš četiri tilde, to jest ove znakove: ~~~~. Na taj se način automatski generira potpis s poveznicom na tvoju stranicu.

Hm, ne bi smjele biti direktne vanjske poveznice na suradničkoj stranici. Osim toga, riječ je o reklami, a to ne spada na Wikipediju. Možeš to obrisati? Ostavi bez http, kao običan tekst. Tako bi, mislim, još i moglo ostati.--Donatus 22:08, 1. prosinac 2006. (CET)

Čuj, problem je u tome što su ljudi dosad obično stavljali svoje blogove ili osobne stranice, a ovo je firma. U načelu, suradnička stranica također bi morala biti usmjerena na rad oko Wikipedije ili pokazivati osobne interese suradnika koji bi govorili o tome zašto piše o nekim stvarima. E sad, predlažem ti da dodaš još malo teksta o svojim interesima, pa, ako se ova adresa utopi u svemu tome, mogla bi i ostati. Ja ti je neću brisati, ali ne mogu jamčiti da je u ovakvom obliku neće obrisati netko drugi.--Donatus 22:25, 1. prosinac 2006. (CET)