Razgovor sa suradnikom:Pavao Zornija/Arhiva0

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Kategorije i popisi[uredi kôd]

Ukoliko si htio napraviti popis filozofa, onda otvoriš novu stranicu, a u kategorije se automatski postavljaju kada se stavi određena kategorija na dno članka. Tvoje ću izmjene ukloniti u kategorijama francuskih i hrvatskih filozofa, a svakako pročitaj o kategorijama i kako uređivati stranicu. Ukoliko imaš neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:52, 27. travanj 2007. (CEST)

Vaši prilozi[uredi kôd]

Dragi kolega, vidim da pišete po člancima na temu filozofije.

Međutim, željela bih vam skrenuti pažnju na ovo - ako pišete popis, recimo hrvatskih filozofa, za to trebate otvoriti novi članak. Novi članak se otvara tako da u tražilicu (lijevo na ekranu) upišete ono što će biti naslov novog članka, npr. "Popis hrvatskih filozofa". Tada vam se pokažu rezultati pretrage. Budući da takav članak još ne postoji, pojavit će vam se malen crveni link sasvim gore na ekranu. Na njega kliknete i tu zatim uređujete članak.

Popise koje radite ne smijete unositi u kategorije (inače će vaš unos biti obrisan, a trud uzaludan). Kategorije su stranice koje okupljaju linkove na članke i potkategorije; u kategorije se ne unosi drugi sadržaj osim njihovog vlastitog opisa.

Srdačno, Ygraine 12:37, 29. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Izgled članaka[uredi kôd]

Molim te da pogledaš što je napravljeno na Popisu hrvatskih filozofa, znači izgled članka i da tu koncepciju pokušaš prenijeti u članak Popis filozofa. Ako imaš pitanja, pitaj --MayaSimFan 21:37, 29. travanj 2007. (CEST)

Imena u poveznicama, a i inače u člancima ne bi trebala sadržavati velika slova. Prezimena je dovoljno naglasiti boldom zato što će ti ovako sve poveznice biti crvene, bez obzira na to postoji li članak i to zato što ni jedan naslov članka o nekoj osobi ne sadrži velika slova. Možeš pogledati kako je sređena polovica slova A na popisu, tako bi trebalo srediti i ostatak. Pozdrav --MayaSimFan 21:20, 30. travanj 2007. (CEST)

Pravila uređivanja[uredi kôd]

Bok,

Vaši tekstovi su nadasve koristi, ali su ipak još uvijek ispod kriterija za glavni imenski prostor. Inače dajemo 14 dana za uređivanje, nakon čega se briše, no s obzirom da se radi o dosta dugim popisima, mislim da je u ovom slučaju bolje da stranicu privremeno premjestimo u drugi imenski prostor. Stranice koje sam premjestio su popisane ovdje.

Članke na sadašnjim adresama možete polako uređivati, nakon čega čemo ih vratit u glavni imenski prostor.

Također, zamolio bih vas da pročitate upute za uređivanje wikipedije koje možete naći na vrhu ove stranice. Pozdrav. --Tycho Brahe 13:40, 3. svibanj 2007. (CEST)

STANI !!!

Ne moj više premještat filoziofe sa formata ime prezime (npr. Albert Camus), na format prezime ime (npr. Bergson, Henri). To nije format naizva članaka na hr. wiki. Ako želiš tako ajde na rusku wikipediju tamo ti je prezime ime. AKo i dalje nastaviš sa izmjenama osobno ću zahtjevati od administratora da te se blokira zbog ometanja rada. --Edgar Allan Poe 22:09, 6. svibanj 2007. (CEST)

Ako želite da osobe budu pretražive po prezimenima, to se postiže tako da u nazivu kategorije napišete znak "|" i zatim prezime i ime osobe, koje ćete odvojiti zarezima. Primjer: Kategorija:Hrvatski filozofi|Petrić, Frane (plus sa svake strane dvije uglate zagrade). Srdačan pozdrav, Ygraine 22:14, 6. svibanj 2007. (CEST)Ygraine
Žuti karton


Molim te, ukoliko nastaviš s premještanjima imena morat ćemo te blokirati, isto tako ukoliko ne uspostavimo komunikaciju. Molim te odgovori ovdje što namjeravaš. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:21, 6. svibanj 2007. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste!


Na žalost moramo te blokirati, na 6 sati, ali ovdje možeš odgovoriti i napisati što želiš napraviti. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:36, 6. svibanj 2007. (CEST)

Komunikacija s ostatkom zajednice[uredi kôd]

Bok,

Vidim da te se stalno upozorava, a da od tebe nema odgovora. Zamolio bi te da počneš komunicirati s ostatkom zajednice jer je to jedini način da naučiš neka osnovna pravila na koja te stalno upozoravamo. U protivnom, bojim se da će se admini opet odlučiti na brzo i ekikasno rješenje problema, ovaj put i na duži rok. --Tycho Brahe 12:54, 7. svibanj 2007. (CEST)

Već sam poslao poruku u kojoj sam naglasio da sam se odjavio i želim znati kako očistiti međuspremnik. Lijep pozdrav! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 77.238.193.26 (razgovordoprinosi)

Želim znati otkud ovi gore na mojoj stranici i kako otvoriti traku na kojoj ću primati poruke!!! Pavo 22:18, 12. lipanj 2007. (CEST)

Mala slova[uredi kôd]

Žuti karton



Još jedno prezime s malim slovom u naslovu i letiš. --Ante Perkovic 22:49, 13. lipanj 2007. (CEST)

Inicijali[uredi kôd]

Bok,

Molim te, nemoj stavljati poveznice sa inicijalima, kao ovdje. --Ante Perkovic 02:30, 18. lipanj 2007. (CEST)

Filozofija[uredi kôd]

Dragi Pavo, neobično me veseli da se zanimaš za filozofiju! Kako sam pročitala na tvojoj stranici, veoma si mlad i imaš tatu filozofa, koji te, sigurna sam, naučio uživati u avanturi filozofije.

Pitaš me za mišljenje kako su teme iz filozofije obrađene na hrvatskoj i drugim Wikipedijama. Ovako ću ti reći: na hrvatskoj Wikipediji ima nekoliko jako dobrih članaka (recimo članci Filozofija, Uvodi u filozofiju našeg dragog suradnika Fausta.

No nažalost mnoge osnovne teme ne samo da nisu obrađene, nego jedva da su započete (npr. filozofske discipline: estetika, etika, ontologija... - te teme također zaslužuju opsežne i obuhvatne članke).

Nema smisla uspoređivati hrvatsku Wikipediju s velikim Wikipedijama kakve su recimo engleska, njemačka, francuska ili talijanska (one imaju puno više članaka, ali i puno više suradnika).

Što se tiče srpske, srpskohrvatske i bosanske Wikipedije, nisam ih temeljito proučavala no, koliko sam vidjela, i njihovi su članci prečesto oskudni. Ipak, nađe se i nekih dobrih, kao recimo članak "Antička filozofija" na srpskohrvatskoj Wikipediji (čak razmišljam da ga prilagodim i prenesem ovdje, jer nam nedostaje jedan takav pregled...).

Uvijek me veseli kada netko pokaže zanimanje za rad na filozofiji na Wikipediji, no takvih suradnika je ipak premalo, s obzirom na opseg teme. Tvoji doprinosi su dragocjeni, nastavi surađivati i ako imaš bilo kakvih pitanja, slobodno mi se obrati!

Srdačan pozdrav, Ygraine 00:09, 19. lipanj 2007. (CEST)Ygraine

Dragi Pavo, od srca hvala na svim komplimentima koje si mi dao!
Tebi se možda čini da mi ne surađujemo, samo zato što ne komuniciramo intenzivno. No, mi itekako surađujemo, jer radimo - svatko na svoj način - na istom projektu, proširenju članaka iz filozofije! To i jest suradnja! A ja vidim da si se ti sasvim lijepo snašao i da marljivo radiš! Jesi li razmišljao da i tatu malo dovedeš na Wikipediju:)? Ygraine 10:31, 30. lipanj 2007. (CEST)Ygraine

Potpisivanje[uredi kôd]

4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1-Marin Bobek 15:52, 19. lipanj 2007. (CEST)

Klikni ti samo dvaput na onu ikonicu sa potpisom iznad prozora što se nalazi između crvenog znaka i vodoravne linije. --Zeljko 16:58, 23. lipanj 2007. (CEST)

Dva puta kratko klikneš na onaj potpis ,pa na taj način ostane vrijeme i datum kada je poslata poruka i tvoj potpis. Vidi kako je sada ostalo kad ja to uradim. --Zeljko 17:56, 23. lipanj 2007. (CEST)

Filozofski vremeplov[uredi kôd]

Koja je svrha članka Filozofski vremeplov ???? Ako želite dodavati mjesta, godine, datume rođenja, smrti; radite to preko Kategorija:Kalendar. Ovako samo gubite vrijeme nevješto dodavajući poveznice na nešto što nimalo ne sliči vremeplovu, nego samo na stranicu koja vodi poveznice na godine, a to već imamo ...

Duh Svemira 18:00, 24. lipanj 2007. (CEST)

Wikipedija:Zahtjev za promjenu imena suradnika[uredi kôd]

Ne znam znaš li, ali ako želiš, možeš ovdje postaviti zahtjev za promjenom suradničkog imena, tako da ti i prezime bude velikim početnim slovom. --Ivan Štambuk 20:59, 1. srpanj 2007. (CEST)


Boldiranje prezimena u Popis filozofa[uredi kôd]

Nakon silnih popravaka popisa u ovoj kategoriji, krajnje je vrijeme da shvatite, da ako se nešto reda abecedno u biografskom popisu filozofa, prezime u prikazu poveznice se BOLDIRA !!!!!

Zahvaljujem !!! Duh Svemira 23:28, 8. srpanj 2007. (CEST)

Prijedlog.[uredi kôd]

Dragi Pavo, vidim da marljivo radiš na popisima filozofa i na vremeplovu. Imam jedan prijedlog, ako imaš volje pozabaviti se time - bilo bi dobro da godine rođenja i smrti (s datumima, ako su poznati) unosimo i u Kategorija:Godine. Naime, na taj će način, kad se biraju odabrane godišnjice iz kalendara, biti veća mogućnost da se link na nekog filozofa nađe na naslovnici. Ja to radim tek tu i tamo, nemam tvoju strpljivost da to radim uporno;) Razmisli, možda se i tebi ta ideja čini zgodnom! Ygraine 22:11, 11. srpanj 2007. (CEST)Ygraine

Hvala na pozdravima, prenesi moje srdačne pozdrave tati, nisam znala da je to on:))
Stranice s godinama, barem zasad na hrvatskoj Wikipediji, nisu pretrpane. Evo recimo članak 1724 - tu je unesen datum rođenja Immanuela Kanta. A pogledaj recimo 384 p.n.e.: članak je posve prazan, a te se godine rodio Aristotel!
Ako pogledaš koliko recimo engleska Wikipedija ima događaja i godišnjica, vidjet ćeš da naši članci uopće nisu pretrpani! Ygraine 23:09, 11. srpanj 2007. (CEST)Ygraine

Kategorija:Zaštićene stranice za neprijavljene suradnike[uredi kôd]

Bok,

Ovo nece zastititi stranicu, samo ce je postaviti u kategoriju u koju, s obzirom da nije zasticena, ne spada.

Jesi li pricao s nekim adminom u vezi stvarnog zasticivanja? Zasto mislis da stranice treba zastititi? --Ante Perkovic 10:27, 16. srpanj 2007. (CEST)

cg wiki[uredi kôd]

Cg wiki za sada ne postoji, koliko znam, ali netko je postavio nekakav wiki koji ima isti dizajn kao wikipedija. Evo ga: http://wikii.itam.ws/index.php/Glavna_stranica

U principu, uredjkuje se ko i sve druge wikipedije. --Ante Perkovic 11:07, 18. srpanj 2007. (CEST)

Pavo, za povijest tvoje obitelji[uredi kôd]

Bok Pavo,

Ako se uistinu zanimas za povijest tvoje obitelji, zapravo ako je ime tvoga tate Alenko ili Dario mogu ti pomoci. Najbolje cemo komunicirati ako se javis na moju adresu zorniya@cg.yu svojim osobnim mailom, buduci da ti podatke koji te interesiraju ne mogu slati ovim putem, a ti ih poslije postavljaj na Wiki

Lijepi pozdravi Marko

neprevedeni tekstovi[uredi kôd]

Bok,

Ako dodas kakav neprevedeni tekst, npr. na negleskom, najbolje odmah na vrh dodaj {{prijevod-eng}}. Pozdrav. --Ante Perkovic 13:07, 26. srpanj 2007. (CEST)

Pavao Zornija, i moja mama je živjela u Sarajevu prije rata, a ja, nažalost, nikad nisam bila.I meni su jednom dali žuti karton, ali ne i crveni, ali bila sam blokirana na 1 dan.;-)--Carica Marica 14:02, 21. listopad 2007. (CEST)Mara

Zaboravila sam ti se zahvaliti na lijepim riječima.Imamo i nešto zajedničko:oboje volimo nutellu.--Carica Marica 14:14, 21. listopad 2007. (CEST)Mara

Hoćeš li mi dodijeliti nagradu za najljepšu suradničku stranicu?:-))--Carica Marica 14:50, 21. listopad 2007. (CEST)Mara

Ovaj...znaš[uredi kôd]

Danas je, Pavo, srijeda, a ja radim na Wikici samo petkom, subotom i nedjeljom.Drago mi je da te obradovala opća nagrada.Do sljedeće poruke, bog!--Carica Marica 15:28, 24. listopad 2007. (CEST)Mara

Zlatni savjeti[uredi kôd]

Imam ti, Pavo, par zlatnih savjeta: 1.Ne vrijeđaj administratore, birokrate i ostale suradnike. 2.Slušaj što ti kažu administratori. 3.Ne postavljaj slike na svoju suradničku stranicu koje su zaštićene autorskim pravom.One su označene crvenim C, pa kad klikneš na neku sliku(osobito Pokemona i likova iz crtića Pokemon) obvezno pogledaj malo dolje ima li te oznake. 4.Ako ti nešto nije jasno, pogledaj pomoć, a ako ni tu nema odgovora, pitaj administratora. 5.Ne vandaliziraj stranice(suradnici koji vandaliziraju stranice budu najčešće zauvijek blokirani).--Carica Marica 12:56, 26. listopad 2007. (CEST)Mara

I još nešto[uredi kôd]

Jesu li mi krasni članci, Pavo? Neki su neodgovarajući sadržaj, neki su prepisani, nekima nije pronađena slika, drugi izbrisani...--Carica Marica 13:06, 26. listopad 2007. (CEST)Mara

Francis Ellingwood Abbot[uredi kôd]

Koji će biti glavni članak, a koji je za redirect ??? :-)

Divna Jakšić 17:12, 26. listopad 2007. (CEST)

Antički philosophi[uredi kôd]

Pozdrav Pavao, vidim da malo uređuješ predložak antičkih filozofa, vrlo lijepo, samo sam ti htio preventivno reći (jer ne znam kakve su ti namjere) da ga ne stavljaš na stranice tih filozofa jer još nije sigurno hoće li se taj predložak uopće koristiti, samo da te spasim možda nepotrebnog posla, ako ni nisi namjeravao, ha onda svejedno :o)). Lijep pozdrav! -- Dalibor Bosits 00:05, 28. listopad 2007. (CEST)

Godine rođenja i smrti[uredi kôd]

Pavao, možeš li molim te provjeriti godine koje se pojavljuju uz imena filozofa, jer npr. za Anaksimena si upisao da je umro 524. pr. Kr., u članku na Wikipediji na hrvatskom jeziku stoji da je umro 528. p. n. e., a na de, en, fr Wikipedijama da je umro 525. p. n. e. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:52, 29. listopad 2007. (CET)

Godine rođenja i smrti filozofa[uredi kôd]

Bok,

Tražim po internetu godine rođenja i smrti filozoa i nijedan podatak se ne slaže sa ovim tvojim doprinosima. Evo, npr. Parmenid, na en:Parmenides piše "ca. 510 BC", na http://www.iep.utm.edu/p/parmenid.htm piše b. 510 BCE., dok ti pišeš da se rodio 540. pr. Kr.. I ostali podaci koje sam uspoređivao se iznimno rijetko slažu s izvorima.

Odakle uzimaš podatke? --Pancho W. Villa (razgovor) 15:15, 29. listopad 2007. (CET)

Godine rođenja i smrti[uredi kôd]

Pa, ako su podaci različiti, tako nešto je dobro napisati, npr. na stranici za razgovor biografskog članka te osobe, ali onda nije dobro dopisivati njegovo rođenje ili smrt na neka druga mjesta, jer onda podatak ne odgovara. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:24, 29. listopad 2007. (CET)

kategorizacija[uredi kôd]

Pozdrav, možeš li kad premještaš ili postavljaš nove kategorije dolje u sažetak to i napisati, npr: promjena kategorija ili nekakvom prepoznatljivom skraćenicom poput prom kat ili kat. ajd lijep pozdrav Dalibor Bosits 21:50, 29. listopad 2007. (CET)

Filozofi[uredi kôd]

Bok,

Ako je netko u kategoriji kategorija:Grčki filozofi, onda ne treba biti i u kategorija:filozofi jer ova prva služi baš zato da bi rasteretili drugu :). Pozdrav.--Pancho W. Villa (razgovor) 08:55, 30. listopad 2007. (CET)

Kategorija:Posrednici[uredi kôd]

Mogu li u Kategorija:Posrednici svrstati pokojeg političara, recimo ako su posredovali u nekom sukobu? --Pancho W. Villa (razgovor) 10:45, 6. studeni 2007. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Poviri Wikipedija:Kategorije. Izbjegavamo nove kategorije ako nema barem 3 članka. --Ante Perkovic 19:06, 7. studeni 2007. (CET)

Hvala[uredi kôd]

Hvala ti, Pavo, što si mi dodijelio nagradu za komunikativnost.I ja ća tebi prirediti malo iznenađenje...-Carica Marica

Pitanje i pomoć, ako treba[uredi kôd]

Pavo, znaš li uokviriti sliku? Ako ne znaš, evo pomoći:na radnoj podlozi članka(bilo koji)stavi Slika.Postupak ide ovako: [Slika:Nešto.jpg|uokvriš(napiši thumb ili frame, ovisno o tome kolika da bude slika|[[]]px]Ipak, bilo bi ti bolje potražiti na Wikipediji pomoć za postavljanje slika. Sretno!(zanemari moju obavijest ako to znaš;-)Ukratko, možeš pogledati članke na kojima sam stavila nekoliko slika:Lastavica pokućarka, Zmaj i dr.-Carica Marica

Slike[uredi kôd]

Znaš, imam još jedno važno pravilo koje se nalazi u pravilima:ne bi trebalo postavljati slike preko 1 Mb.-Carica Marica

Punooo hvala[uredi kôd]

Hvala, Pavo! Ja sam ti na toj stranici Carica Marica, a sad sam se prijavila kao Vatrena ptica.--Vatrena ptica 18:40, 10. studeni 2007. (CET)Mara

Pravilna riječ[uredi kôd]

Čestitam ti, Pavo! Oprosti, no pošto ti ideš u Katoličku školi, tada ne pozdravljaj s "Bok!" (to je dio tijela) nego je pravilno kršćanski reći:"Bog!". To sam pročitala u dječjem katoličkom časopisu Mak.Što se tiče nekih slika, možeš ih prebaciti u Wječnik.--Vatrena ptica 13:38, 11. studeni 2007. (CET)Mara

Sažeci promjena[uredi kôd]

Bok,

Kod promjena, provaj bit malo opširniji :). "kat" je dovoljno kod promjene kategorije, ali "m" nije. --Ante Perkovic 20:10, 13. studeni 2007. (CET)

Arhiviranje[uredi kôd]

Pošto si Antu pitao, ja ću ti odgovoriti pa si ti misli. Dakle, moj je prijedlog i način da stranicu arhiviram kada na vrhu piše upozorenje. Lijep pozdrav! -- Dvorsky 20:55, 13. studeni 2007. (CET)

PAŽNJA: Ova stranica je dugačka xx kilobajta; neki preglednici bi mogli imati problema pri uređivanju stranica koje se približavaju ili su duže od 32 kb. Molimo razmislite o rastavljanju stranice na manje odjeljke.

Vidim, vidim. :) Nema na čemu... ;) -- Dvorsky 22:04, 13. studeni 2007. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Vidim da ti i brojni članovi tvoje obitelji :)) u zadnje vrijeme dosta često mijenjate kategorije, no tu nastaje problem jer se čini da ne shvaćate do kraja kako stvar funkcionira.

Prvo, ako mijenjaš kategoriju tako da stavljaš precizinju kategoriju, onda nova kategorija mora biti podkategorija od stare.

Drugo, ne možeš ovako brisati kategoriju "Filozofi". Bilo koji filofof mora biti u jednoj od podkategorija od Kategorija:Filozofi. Do ove tvoje promjene je to bio slučaj. Sad više nije.

Molim te, prouči malo kako su članci kategorizirani, a ako ti nije jasno, dodaj {{kat?}} iza kategorije. I obavezno označi sve promjene kategorije u sažetku sa "kat" ili na neki sličan način (mislim da to već radiš, ali za svaki slučaj...) da admini to mogu provjeriti.

Pozdrav. --Ante Perkovic 16:25, 17. studeni 2007. (CET)

Bok,
Ispravno razmišljaš, ali bi dodao par detalja. Pogledaj Upute za kategorizaciju: Košarkaši. To je jedan primjer kako kategorizirano. I za filozofe će se, nadam se, jedan dan apisat nešto slično, ne bi trebalo biti teško. U principu, bitno je obratiti pažnju na:
1. Iz koje su države
2. U kojem su vremenu živjeli
3. Kojom granom filozofije su se bavili.

Ako je netko bio filozof u francuski filozof iz 16. stoljeća i bavio se etikom, onda članaka mora biti dostupan iz kategorija:

Pod dostupan iz tih kategorija mislim da bude ili u njima ili u njiovim podkategorijama.

Kako filozofe kategoriziramo i po razdobljima i po državama, to onda znači da se gornji popis pretvara u:

E, sad, ako postoji kategorija Kategorija:Francuski filozofi, koja je podkategorija i od Kategorija:Francuska i od Kategorija:Filozofi po državama, onda svrstavanje u nju "ubije 2 muhe" od gornje 4. Naravno, u ovakvim slučajevima, Kategorija:Francuski filozofi mora biti podkategorije od obje kategorije koje zamjenjuje.

Ostaje nam:

Korak dalje je drugu kategoriju pretvoriti u "Europski filozofi 16.-19. stoljeća":


A što ako nije francuski, nego hrvatski? Onda "Hrvatski filozofi 16.-19. stoljeća" pokriva gornje dvije stavke, pa imamo

--Ante Perkovic 09:37, 18. studeni 2007. (CET)