Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales/Arhiv4

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Članak[uredi]

Iskreno govoreći nemam pojma o kojem članku govoriš, ali meni je 100 puta gore kada neki majmun izkopira moj tekst na novu stranicu, potom staru pobriše samo da bi potom moj tekst vratio na prvobitnu stranicu pod svojim imenom. To je meni napravio Vodomar s svim mojim tekstovima o Amiga kompjuterima. Ante je povijest jednog teksta vratio natrag, ali svi ostali ..... Sad ti meni kaži može li se koje gore, pokvarenije djelo napravit na wikipediji ??? Tako ako mi ti plačeš radi teksta od Vodomara o tenkovima nemoj. Ako je nešto drugo napiši o čemu je tekst. rjecina 07.02.2006

  • Moram iskreno reći da za tu prepravku/brisanje uopće ne žalim. Ostajem pri objašnjenju da popisu Pentium procesora nije mjesto u tekstu pod nazivom procesor. Jedina mogućnost da tamo postoji taj popis je da se dodaju popisi svih uopće procesora što je preludo. rjecina 10.02.2006

Članak[uredi]

Mogli bi promijeniti izabrani članak. Skijanje stoje već odavno. Mogl bi jtaviti Gustev Flaubert, Hercule Poirot ili možda Johan Wolfgang Goethe.

Moliški Hrvati[uredi]

Ola, Speedy.

Vidim da si surađivao na temu Moliških Hrvata na en.wiki. U tijeku je glasovanje za premještanje sa "Slavic dialect in Molise" u "Molise Croatian" na w:en:Talk:Slavic dialect in Molise#Requested move. Kubura 11:51, 17. veljače 2006. (CET)

Staljin[uredi]

Izvršio sam spajanje tekstova Staljin i Staljin/ocjena ( bilo je označeno za spajanje ). Volio bih čuti tvoje mišljenje o sadašnjem tekstu Staljin. Ako je u redu pobriši Staljin/ocjena za kojega sada niti nema poveznice. Iskreno pošto ne voliš moja uređivanja tekstova stvarno želim čuti od tebe komentar.rjecina 19.02.2006

Tvoja kritika je gotovo zvučala kao pohvala. Kao što ćeš vidjeti izbacio sam komentare. 4 dijela su od prije ja ih nisam niti pipnuo nego samo prijašnji tekst podijelio na : Djetinjstvo , Revolucionar, Uspon na vlast, Industrijalizacija ( moje ), Partijske čistke ( moje ), Drugi svjetski rat ( moje ), Zadnje godine. Sada ću napisat o nasljednicima jer taj tekst krije iznenađenja, a nakon toga odustajem od daljnjeg piskaranja o Staljinu. rjecina

Wikipedija:Task list[uredi]

  • Halló SpeedyGonsales! Thanks for your feedback! I am testting a lot and "learning" about "internationalization". As sooner you translate the "Sitenames for Croatian projects" less efforts (page moves / link fixes) will be required. I was involved in the implemenatation of Slovenian "{{GRAMMAR:}}". Most Slavic languages would need this function for the user interface translation. Please watch q:sl:category:SITENAME T.
  • I try to be on IRC at #wiktionary. Please do not hesitate to contact me. Best regards Gangleri | T | m: Th | T 14:44, 7. ožujka 2006. (CET)

bugzilla:00164[uredi]

bugzilla:00164 – "Support collation by a certain locale (sorting order of characters)"Molim vas, pogledajte Konfederaciju Branka France 19:50, 7. ožujka 2006. (CET)


Haj Spidi[uredi]

Ne može se za Carib Indijance klikom na Carib dobiti željena stranica, nije potrebna nikakva razdvojba pošto su opisani kao Karibi (narod). 'Carib' treba osloboditi od od 'ove beskorisne upotrebe' jer se riječ neopravdano troši na besmislicu. Pod riječi 'Carib' nije ništa opisano a ono je jedino ime koje taj narod nosi. Kada netko klikne na Carib trebao bi i dobiti to što je napisao. Pozdrav. Z.

Tako i treba. Hvala. Zeljko.


upomoć! Izgubila se moja registracija. Morala sam se nanovo prijaviti, onda me sistem nije htio prihvatiti, pa sam promijenila redosljed imena i prezimena, ali sad sam izgubila sve, i svoje doprinose, i praćene stranice. Sad pojma nemam što da uradim France Branka 23:20, 15. ožujka 2006. (CET) Ma, na žalost, sve je bilo OK, samo me nije sistem pod mojim starim, Branka France htio prihvatiti, jer već postoji. I imam lijepo zapisanu lozinku, i sve, ali me kao Branku nije htio prihvatiti. Možda sam pogriješila, jer sam obrnula redosljed, i sad, naravno, ne mogu sa za sistem novim imenom ući u svoje stare podatke.France Branka 23:33, 15. ožujka 2006. (CET) Možda da se pokušam odjaviti, pa ponoviti postupak?


Sorry za pravljenje panike. Kad sam malo mućnula glavom sve se riješilo sa novom lozinkom. Hvala na razumijevanju! Branka France 00:03, 16. ožujka 2006. (CET)

Molim ?[uredi]

Ne razumijem. Zašto i kako i koja je svrha ?

--Edgar Allan Poe 11:09, 18. ožujka 2006. (CET)

A zašto ?[uredi]

A zašto bi mi slali ? Mislim ima li koji razlog ?

--Edgar Allan Poe 11:18, 18. ožujka 2006. (CET)

Evo ![uredi]

Napravio sam, sad veljada je dobro !

--Edgar Allan Poe 15:40, 18. ožujka 2006. (CET)

Galerije[uredi]

Moj uradak je samo stranica s poveznicama na slike koje se mogu naci na commonsima i hr wikipediji ? U čemu je problem ???--213.202.96.136 19:00, 11. travnja 2006. (CEST)

Hwala na dobrodošlici[uredi]

Za početak, hvala na dobrodošlici (i na poruci jer ih ne dobivam baš često... :-) Mislim da sam se malo krivo izrazio u onoj poruci... Samo sam bio zaprepašten time što kad bih upisao neki pojam o Hrvatskoj ne bi izašlo ništa, a kad bih upisao taj isti pojam o nekoj drugoj zemlji pojavilo bi se više članaka.

Nemojte me krivo shvatiti, ja se apsolutno slažem da je wikipedija enciklopedija koja ima golemu širinu i da svatko piše o onome o čemu zna i voli. Važno je da imamo što veću širinu i što više raznovrsnih podataka ali samo sam htio reći da je ipak važno da se iskažemo kao narod koji ima svoju povijest, kulturu i sadašnjost.

Ispao sam kao neki patriot koji vrijeđa wikipediju i njezine urednike i žao mi je ako sam nekoga uvrijedio. Nadam se da će poruku vidjeti Željko...

Pozdrav, Luka


Hvala na brizi, Speedy Branka France 22:22, 11. travnja 2006. (CEST) PS: Već neko vrijeme nisam vidjela, da netko pozdravlja i daje osnovne upute novim suradnicima. Možda nisam dovoljno pažljivo pratila, ali eto....Branka France 22:25, 11. travnja 2006. (CEST)

U potpunosti se slažem... O našim županijama i općinama doista imamo vrlo malo. Mislim da bih trebao jednostavno otići na eng. verziju i prevesti. Baš sad idem pogledati... --Luka Krstulović 22:23, 11. travnja 2006. (CEST)

That sentence you noticed had to be something like "have a nice day" :) And thanks for welcoming :) Michał P. 23:04, 11. travnja 2006. (CEST)

Hvala[uredi]

ako može još ča :-)))) --Roberta F. 12:31, 12. travnja 2006. (CEST)

Hmmm...[uredi]

Hvala na "prijateljskom" obraćanju. Ja nisam napisao da je rođen u "Austriji, u sklopu tadašnje Austrije", Bože moj, kako imaš obraza da me optužuješ za nešto što nisam uradio. Dakle, samo sam prepravio da je Tesla rođen u Austriji tamo gdje je predložak. Zamolio bih te da mi dokažeš da Tesla nije rođen u Austriji, mada sumnjam da ćeš imati sreće u tome. Predpostavljam da si iz Hrvatske i da si stariji od 16 godina. Dakle, rođen si u Jugoslaviji, a ne u Hrvatskoj. Može se reći da si rođen u Hrvatskoj, deo tadašnje Jugoslavije, a ne samo Hrvatskoj. Naime, predložak u članku o Nikoli Tesli navodi da je on rođen u Hrvatskoj, točka. E, nije tako. Ili dodaj "deo tadašnje Austrije" pored ili nemoj da širiš jednu laž, jer Hrvatska nije bila neovisna država tada i enciklopedijski je netočno navoditi samo deo istine. To bi bilo isto kao reći da je Ante Pavelić rođen u Bradini, pa sad neka čitaoc pokuša otkriti koja je to država. Ja sam svjestan o čemu se ovdje radi i zamolio bih pribranost i razumnost što se tiče ovakvih članaka. Imate vi vaše poznate ličnosti, nemojte uzimati naše. --Bormalagurski 02:05, 13. travnja 2006. (CEST)

Nacionalna zabadanja? Pazi batko, ja sam polu-Hrvat, polu-Srbin, ali smatram sebe Srbinom jer sam rođen u Srbiji i tamo proveo detinjstvo. Nije to moja izmišljotina da Hrvati pokušavaju sebi pripisati Nikolu Teslu, htjeli su preimenovati Zagrebački aerodrom po njemu. Zatim, ja stvarno mislim da je OK napisati da je rođen u Hrvatskoj, ali se treba napomenuti da je to tada bila Austrija. Dakle, ja ne vidim gdje je tu nacionalno zabadanje, nisam tražio da se napiše da je rođen u Srbiji. Zatim, mene iritira to što ste napisali "hrvatsko-američki znanstvenik srpskog podrijetla". Sam Nikola Tesla nikad nije sebe smatrao hrvatsko-američkim znanstvenikom, već je celog života izjavljivao da je Srbin i ništa više. Nije čak ni govorio da je srpskog podrijetla, već samo Srbin. Nacionalna zabadanja? Pripitajte se tko to radi... --Bormalagurski 20:08, 13. travnja 2006. (CEST)

promocija?[uredi]

O čemu vi govorite? Pa pogledajte koliko aktivnih političara ima u onoj rubrici? Radite li svima njima promociju?

Pogledajte koliko ima pjesnika, pisaca..živih, nepoznatih. Radite li njima promociju?

Ako vas zanima imate Stranicu za razgovor o Ivanu Šakiću. tamo možete vidjeti neke primjere drugih članaka od kojih ovaj nimalo ne odudara. H-Sutic 21:16, 14. travnja 2006. (CEST)


A što je s jovanom? rajkom? antunom jančaričem? po čemu je on zaslužio wikipediju? Ako vam je Google kriterij, Ivana Šakića svakako pronalazi, u to nema sumnje.

Drugo, zašto ne oformite sekciju Lokalni političari? Npr. Stipe Gabrić jambo kao poznata ličnost mislim da zaslužuje par crtica o sebi..ne radi promocije nego da ljudi koje zanima mogu saznati neke stvari..pa to je i cilj? članak o šakiću nije bio nikakva promocija. A po im kriterijima ni gabrić, iako ga google izbacuje, onda neće zaslužiti svoj članak jer je političar na lokalnom nivou što je besmisleno.

jeste li pogledali stranicu o Gradcu uopće? Zar se taj mali članak o Ivanu Šakiću ne uklapa i ne nadovezuje na jedan diskretan način na taj članak?

Pa ako tako djelujete naravno da nećete imati suradnika, nitko nije lud da piše da bi nakon toga netko brisao ono oko čega se potrudio. Ja sam ažurirao stranicu Općine gradac i mislio sam i dalje sudjelovati, ali vidim da to nema smisla.

Stranica o donačelniku nije bila promocija nego najobičnija biografija u kratkim crtama. Istu takvu sam mislio napisati o načelniku.

Vaše shvaćanje wikipedije je nakaradno. Postoje jako važni podaci i manje važni. Ne postoje nevažni. Bar ne u ovom kontekstu. Ako netko posjeti stranicu općine gradac, i vidi popis ljudi u upravi te općine, zašto je suvišno da postoji kratki opis tih istih ljudi, tipa načelnik, donačelnik? H-Sutic 21:37, 14. travnja 2006. (CEST)

Spidi[uredi]

Sretan Uskrs. baš si vrijedan, pa i za Uskrs. Zeljko

Uskrsni tekst[uredi]

Sori što sam ti smanjio sliku, ali morao sam ovu veću stavit uz tekst o Uskrsnuću. Ja ću vjerojatno poslije dodati još teksta i neku našu sliku... P.S. Sretan Uskrs! --Luka Krstulović 13:24, 16. travnja 2006. (CEST)

Ante Tomić[uredi]

Hvala kolezi :) Ako je filmofil raspoložen, evo radnja Karaule čeka na njega. :) Sretan Uskrs! --Sanya 19:33, 16. travnja 2006. (CEST)

Javljam Vam se na Vaš poziv. Student povijesti.[uredi]

Imao sam nekih problema s prijavom. Sad se pojavila ikona s imenom student povijesti. Što to znači? Internet nemam kod kuće pa nisam posve vješt.

Populacija[uredi]

Haj Spidi. Po raznim stranicama o državma ili narodima navodi se često populacija, ja sam osobno (tamo gdje sam sudjelovao u stranici) pisao izvor koji vrijedi za 2005. godinu. Kasnije mnogi pokušavaju pomagati dopisivanjem kojekakvih podataka na ono što sam napisao, njih ne zanima što tamo piše (UN-ovi; odnosno Joshua.podaci) za 2005, nego domeću svoje podatke … bez ikakvog navode … i prave populacijsku tablu besmislenom. Znači ako upisujem podatak, stavljam dvotočku i upisujem novi podatak, izvor, godinu , a stari ne brišem …'Populacija' je podložna neprekidnoj izmjeni i stoga je 'izvor' i navodi , i treba ga upisati… time automatski pratimo i populacijski rast stanovništva, odnosno neke etničke zajednice za neki period u određenom prostoru… Više, mišljenja sam, ne bi trebalo dopuštati ovakvu praksu i devastirati i uništavati ono za što se mučimo… podatak. Zeljko, pozdrav.

Alo, Alo[uredi]

Možeš li mi, molim te, samo odgovoriti na 2 pitanja?

  1. Kako se dobiju one oznake kako pričaš koji jezik?
  2. Hoćeš li ti skinuti one oznake s nogometne lopte ili mogu i ja pošto sam ih, barem se nadam, ispravio?
Odgovori brzo, Luka ri 18:15, 20. travnja 2006. (CEST)

malu pomoć molim[uredi]

Prilikom pisanja članaka (do sada je meni to sve bilo na str. za vježbanje) dogodi mi se da mi treba onaj sadržaj koji se može sakriti i/ili prikazati, a kojeg ja trebam da bih mogao vidjeti na početku sve podnaslove o kojima sam pisao. Još mi jedino to treba da se počnem profesionalno baviti uređivanjem članaka, he. Odgovori mi brzo i precizno, West Brom 4ever 18:16, 21. travnja 2006. (CEST)

Hvala, kralju[uredi]

  • Hvala, kralju.

Tamni broj[uredi]

Napravila sam članak tamni broj koji se odnosi na sve moguće nepoznanice u statistici, kriminalističkoj, medicinskoj, ... i molila vas admine da smislite kategoriju. Evo, kako je još nema, ponavljam vam, ili, tebi, jer mi se čini sa si samo ti trenutno prisutan...Branka France 19:45, 21. travnja 2006. (CEST)