Restless Heart

Izvor: Wikipedija
Ovo je glavno značenje pojma Restless Heart. Za druga značenja pogledajte Restless Heart (razdvojba).
Restless Heart
Mjesto Nashville, Tennessee, SAD
Žanr/ovicountry, country pop
Djelatno razdoblje1984.-1996., 1998., 2003.-danas
Producentska kućaRCA Nashville, Audium/Koch
AngažmanThe Buffalo Club, Warren Hill
Internetska stranicarestlessheartband.com
Članovi (članice)
John Dittrich
Paul Gregg
Dave Innis
Greg Jennings
Larry Stewart
Bivši članovi (članice)
Verlon Thompson

Restless Heart je američki country sastav, osnovan 1984. u Nashvilleu. Članovi sastava su John Dittrich (bubnjevi, prateći vokali), Paul Gregg (bas-gitara, prateći vokali), Dave Innis (klavir, klavijature, ritam gitara, prateći vokali), Greg Jennings (električna gitara, prateći vokali) i Larry Stewart (vokal). Stewart je 1984. na mjestu pjevača zamijenio Verlona Thompsona, neposredno prije nego što je sastav potpisao ugovor s izdavačkom kućom RCA Records.

Restless Heart je tijekom 1980-ih i 1990-ih bio jedan od najpopularnijih crossover sastava, uspješan na pop, country i adult contemporary ljestvicama. Sastav su 1993. napustili Stewart i Innis te se 1996. raspao. Kratko su se okupili 1998. radi promoviranja Greatest Hits albuma, a ponovno počinju s djelovanjem 2002. Godine 2004. snimili su svoj posljednji studijski album, Still Restless.

Ukupno su Restless Heart izdali sedam studijskih albuma, dvije kompilacije te album uživo (dostupan samo kao download s njihove službene stranice). Većina njihovih albuma je dosegla zlatnu nakladu, a 26 je singlova bilo na Billboardovoj country ljestvici, od toga 6 na prvom mjestu. Njihov najveći crossover hit bio je "When She Cries" iz 1992.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]