Salda

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Salda
Salda Gölü 2.jpg
Obale jezera Salda
Lokacija Jugozapadna Turska
Koordinate 37°33′″N 29°41′″E / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /Koordinate: 37°33′″N 29°41′″E / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /
Površina 43,7 km²
Najveća dubina 196 m
Vrsta jezera najvjerojatnije kratersko jezero
Države Flag of Turkey.svg Turska

Salda je kratersko jezero, iako to još nije potvrđeno sa sigurnošću, smješteno u jugozapadnoj Turskoj. Udaljen je 50 kilometara od grada Burdura. Jezero se svsrtava u tzv. tursku regiju jezera koja se prostire za zapada Anatolije na njen jug. Jezero se prostire na 43,7 kilometara kvadratnih i ima dubinu od 196 metara što ga čini jednim od dubljih turskih jezera, a ako ne i najdubljim. Jezero posjećuje mnogo turista, sportaša, a zbog guste šume crnog bora rado ga posjećuju i lovci.


Geographylogo.svg Nedovršeni članak Salda koji govori o zemljopisu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.