Sale el Sol (pjesma)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
“Sale el Sol”
Sale el Sol Singl.jpg
Shakira
Singl s albuma Sale el Sol
Format CD singl, digitalno preuzimanje
Objavljeno 4. siječnja 2011.
Snimanje 2010.
Žanr latinski pop
Trajanje 3:23
Izdavač Epic Records
Tekstopisac Shakira, Luis Fernando Ochoa
Producent(i) Shakira, Luis Fernando Ochoa
Kronologija singlova – Shakira
"Loca"
(2010.)
"Sale el Sol"
(2011.)
"Rabiosa"
(2011.)

"Sale el Sol" je pjesma kolumbijske pjevačice Shakire. Objavljena je 4. siječnja 2011. godine kao drugi singl s njenog albuma Sale el Sol. Pjesmu su napisali i producirali Shakira i Luis Fernando Ochoa. Shakira je potvrdila pjesmu kao drugi singl preko svoje službene stranice i preko njezine stranice Pies Descalzos Foundation.

O pjesmi[uredi VE | uredi]

Pjesmu su napisali i producirali Shakira i Luis Fernando Ochoa. Pjesma je opisana kao lijepa rock skladba praćena zvukom gitara. Shakira u pjesmi govori o usponima i padovima u svačijem životu.[1] U Billboardovoj recenziji pjesma je opisana lijepom i tužnom.[2]

Promocija[uredi VE | uredi]

Shakira je "Sale el Sol" premijerno predstavila 4. lipnja 2010. godine na Rock In Rio Madrid. Posvetila je pjesmu Gustavu Ceratiju koji je mjesec dana prije pretrpio moždani udar.[3]

Uspjeh pjesme[uredi VE | uredi]

Pjesma "Sale el Sol" debitirala je na osmoj poziciji španjolske ljestvice singlova, što je bio najviša pozicija novog singla u tom tjednu, tog tjedna se pjesma "Loca" plasirala na prvoj poziciji.[4] Na mesksičkoj i španjolskoj radijskoj ljestvici pjesma se plasirala na prvoj poziji. U SAD-u pjesma se plasirala na drugoj poziciji ljestvice Latin Pop Songs te destoj poziciji ljestvice Hot Latin Songs.

Videospot[uredi VE | uredi]

Videospot za pjesmu "Sale el Sol" snimljen je pod redateljskom palicom Jaume de Laiguana u Španjolskoj 10. prosinca 2010. godine. Videospot je objavljen na internetu 2. veljače 2010. godine, jedan dan prije službenog objavljivanja. Videospot sadrži shakiru kako nastupa sa svojom grupom u sobi kojoj pada snijeg, te scene u kojima se nalazi u zlatnoj haljini. Video je pregledan više od 30 milijuna puta preko YouTubea.

Ljestvice[uredi VE | uredi]

Ljestvice (2011.) Najviša
pozicija
Belgija (Valonija)[5] 55
SAD (Hot Latin Songs)[6] 10
SAD (Latin Pop Songs)[6] 2
Španjolska[5] 8

Popis pjesama[uredi VE | uredi]

Digitalno preuzimanje
  1. "Sale el Sol" - 3:23

Povijest objavljivanja[uredi VE | uredi]

Područje Datum Format Izdavač
Francuska[7] 4. siječnja 2011. Digitalno preuzimanje Epic Records
Meksiko[8]
SAD[9]

Izvori[uredi VE | uredi]