Secret Combination

Izvor: Wikipedija
»Secret Combination«
Kalomoira
Singl s albuma Secret Combination
Format Radijski singl, digitalni download, CD
Objavljeno 6. veljače 2008.
Snimanje 2007. - 2008.
Žanr R&B
Trajanje 3:00
Izdavač Heaven Music, Catchy Tunes
Kronologija singlova – Kalomoira
"Gine Mazi Mou Paidi"
(2006.)
"Secret Combination"
(2008.)
 
"Secret combination"
Pjesma s Eurosonga 2008.
Žanr pop, R&B
Država Grčka
Izvođač(i) Kalomoira
Jezik engleski
Skladatelj(i) Konstantinos Pantzis
Tekstopisac Poseidonas Giannopoulos
Trajanje 3:00
Plasman
Mjesto u polufinalu 1.
Bodovi u polufinalu 156
Mjesto u finalu 3.
Bodovi u finalu 218
Kronologija nastupa
"Yassou Maria" "This is Our Night"
2007. 2009.

"Secret Combination" je pjesma s istoimenog albuma grčke pjevačice Kalomoire. Ta pjesma je predstavljala Grčku na Euroviziji 2008. i osvojila treće mjesto iza Rusije i Ukrajine. Pjesma je postala hit u cijeloj Europi, bila 1. u Grčkoj i na Cipru, a do top 40 je došla u Turskoj, Danskoj, Švedskoj i Finskoj, te postigla veliki rezultat digitalne prodaje. Ona je također poznata u Belgiji, Irskoj, Litvi, Velikoj Britaniji, pa čak i u Kanadi.

Objava[uredi | uredi kôd]

Službeno je objavljena u medijima i na radio stanicama 6. veljače 2008. Nakon toga je pjesma postigla veliki uspjeh i prošla na nacionalni izbor. 27. veljače 2008. je pobijedila na nacionalnom natječaju i prošla na Euroviziju 2008.

Eurovizija[uredi | uredi kôd]

Nacionalno finale[uredi | uredi kôd]

Kalomoira se pojavila na pozornici u kratkom J-Lo dresu, u pratnji četiri muška plesača, dva koja su se pojavila s Helenom Paparizou u Kijevu na Euroviziji 2005. Na početku emisije, četiri plesača je drže na vrh, dok je ona polegnuta. Kasnije dolazi dolje, i počinje plesati s njima. Svaki od plesača ima slovo na majici i na kraju pjesme, oni stoje jedni pored drugih i tvore riječ "ljubav". Kalomoira je osvojila Nacionalno finale s 167.000 glasova i po prvi put mediji nisu posumnjali u rezultat odabira.

Eurovizija 2008.[uredi | uredi kôd]

Kalomoira je pjevala 19. (zadnja) u prvom polufinalu 20. svibnja 2008. U finalu je pjevala nakon Azerbajdžana i prije Španjolske. Nakon glasovanja je završila na trećem mjestu iza Rusije i Ukrajine s 218 bodova. Pjesma je dobila 12 bodova iz Velike Britanije, Njemačke, Albanije, San Marina, Cipra i Rumunjske.

Nedovršeni članak Secret Combination koji govori o uglazbljenoj pjesmi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.