Shay Mitchell

Izvor: Wikipedija
Shay Mitchell
Shay Mitchell
Rodno ime Shannon Ashley Mitchell
Rođenje 10. travnja 1987., Toronto, Ontario, Kanada
Godine rada 2009.-danas
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Shannon Ashley "Shay" Mitchell (Toronto, Ontario, Kanada, 10. travnja 1987.), američka je glumica i model. Najpoznatija je po ulozi Emily Fields u američkoj TV seriji Slatke male lažljivice.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rođena od majke Filipinke i oca Irca/Škota, Mitchell je Kanađanka po nacionalnosti, rođena u Torontu, Ontario. Bavi se plesom od pete godine života. Kad joj je bilo 10 godina preselili su se u Vancouver. Godinu dana nakon preseljenja, međunarodna modna agencija je otvorila kasting za sve mlade djevojke, gdje se Mitchell prijavila i ušla u uži krug.[1]

Karijera[uredi | uredi kôd]

Nekoliko godina se bavila modelingom za različite kompanije u gradovima kao što su Bangkok, Hong Kong i Barcelona, zatim se vratila u Toronto i pohađala satove glume. Nakon što se upisala u školu glume, Mitchell se pojavila u kanadskoj tinejdžerskoj dramskoj seriji Degrassi: The Next Generationi te se pojavila u nekoliko reklama.

U Disney XD-ovoj seriji Aaron Stone je glumila u dvije epizode. Pojavila se u spotu za pjesmu Seana Paula "Hold My Hand". Krajem 2009. godine je dobila ulogu Emily Fields u američkoj hit-seriji Slatke male lažljivice, iako se na audiciji prijavila za ulogu Spencer Hastings.[2]


Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. "Shay Mitchell bio at". Poptower.com. Retrieved 2010-08-25.
  2. Hinojosa, Stacy (2010-06-08). "Shay Mitchell: "Dirt From 'Pretty Little Liars' Poster Was Real"". Inačica izvorne stranice arhivirana 21. srpnja 2011. Pristupljeno 15. kolovoza 2011. journal zahtijeva |journal= (pomoć)