ShixxNOTE

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Translation arrow.svg
Ovaj članak ili dio članka sadrži mnoštvo nepotrebnih anglizama i struktura koje postoje u engleskom jeziku, a ne postoje u hrvatskom jeziku.
Slobodno pomozite to prevesti i ispraviti vodeći računa o stilu i pravopisu. Izvornik se možda nalazi na popisu drugih jezika.


ShixxNOTE
Trenutno je odabrana stavka u note meniju "Send note to". Klikom na stavku podmenija "Other" otvara se prozor "Send note to" na kojem se sa liste računala iz mreže klikom miša dodaju primatelji koji se uvijek mogu spremiti kao posebna grupa.
Snimak zaslona sa startanim ShixxNOTE 6.net programom na Windows Vista operacijskom sustavu. Trenutno selektirana stavka na meniju je "Send note to" i može se vidjeti selektirana stavka podmenija nazvana "Vista Computer" koja je prije snimljena kao grupa primatelja bilježaka.

Snimak zaslona ShixxNOTE 6.net programa
Izdavač: Ozren Širola
Operacijski sustav: Microsoft Windows
Vrsta: Osobni organizator, Bilješke, Komunikacijski program (LAN Messenger)
Licenca: Vlasnički softver
Web stranica: www.shixnote.com

ShixxNOTE je program za rad s bilješkama na zaslonu Vašeg računala, osobni organizator i komunikacijski alat koji koristi lokalnu računalnu mrežu (LAN), Internet i e-mail za slanje i primanje bilježaka. Trenutno zadnja radna verzija je 6.net Build 138 izdana u svibnju 2015.

Osobine programa[uredi VE | uredi]

ShixxNOTE je program za rad sa bilješkama na zaslonu vašeg računala, osobni organizator te alat za slanje i primanje bilježaka putem lokalne mreže (LAN), Interneta ili email-om. Program kreira male šarene bilješke po ekranu u koje možete upisati neke vaše podatke, obaveze, podsjetnike, itd. Bilješkama je moguće promijeniti sve od boje pozadine, fonta, stila, itd. Također najvažnija opcija u programu je da bilješke možete slati drugim korisnicima programa preko vaše lokalne mreže (LAN-a), Internetom ili email-om. Program se pokreće na samom startu računala, pročita imena svih računala u vašem okruženju te se zatim smjesti kao ikona pored sata u desnom kutu. Prilikom slanja jednostavnim klikom miša na listu pronađenih računala izabirete osobu ili više njih kojima želite poslati vašu bilješku.

Alarm, backup i restore funkcije su implementirane. ShixxNOTE je višenitni (multi thread) klijent/server mrežni program koji funkcionira poput ljepljivih post-it notes bilješki. Boja, veličina, font, format odjeljka u bilješci te druge postavke mogu se mijenjati. Promijenjene boje bilješke moguće je spremiti kao svoju vlastitu "temu" koja se poslije može uvijek koristiti. Alarm i zastarjevanje bilješke može se podesiti za svaku pojedinačnu bilješku. Kada jedan korisnik šalje poruku drugom, on će primiti identičnu bilješku na svom monitoru, naravno ukoliko primatelj ima također instaliran program. Ukoliko program nije instaliran, primatelj također može zaprimiti poruku kroz Windows Messaging Service (NET SEND, WinPopup) kojeg program onda koristi da računalo primatelja zaprimi bilješli s tekstom poruke i imenom pošiljatelja.

Povijest programa[uredi VE | uredi]

  • Verzija 4.net (izdana u travnju 2002.)
  • Verzija 5.net (izdana u kolovozu 2003.)
  • Verzija 6.net (izdana u siječnju 2005.)
  • Verzija 6.net (Build 138 izdana u svibnju 2015.)

Nagrade[uredi VE | uredi]

Program je višestruko nagrađivan u raznim časopisima te na internet stranicama namijenjenim za shareware programe. Jedna od važnijih Hrvatskih nagrada je nagrada časopisa BUG koji su program stavili na BUG DVD i ocijenili ga sa najvećom mogućom ocjenom 10/10. Također je u časopisu BUG listopada 2004. objavljen članak o programu. Program je dobio nagrade na najboljim internet stranicama vezanim uz shareware. Dovoljno je upisati u Google pretraživač ključnu riječ "shixxnote" i dobiti ćete preko 40.000 stranica. Na stranicama SoftPedia.com urednik je objavio jedan od najboljih opisa programa i napisao sljedeći naslov "Communication Has Never Been Easier" što u prijevodu znači "Komunikacija nikada nije bila lakša".

Kritike[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]