Silent Hill

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Silent Hill je jedan od boljih horrora u svijetu računalnih igara, a od proljeća 2006. postaje i film. Serijal ima sedam igara - Silent Hill, Silent Hill 2, Silent Hill 3, Silent Hill 4: The Room, Silent Hill Origins, Silent Hill Homecoming i Silent Hill Shattered Memories.

Ovaj horror govori o majci čijoj kćeri Sharon predviđaju tešku sudbinu. Stoga ona sa njom odlazi u Silent Hill, da to izbjegne. No u noći uoći dolaska one na cesti primjete duha, pa, misleći da je to stvarna osoba, majka zakoći, no cesta je skliska i ona se izvrne i udari u zid.

Ujutro, kad se majka probudi, primjeti da je Sharon negdje otišla, pa nastavi dalje po cesti,ali ona primjeti da magla koja se spustila nije to zapravo, nego je pepeo koji pada s neba. Nastavljajući dalje cestom ona ulazi u izolirani misteriozni grad. U njemu nema žive duše, a grad je pust i prekriven pepeom. Ona samo nađe duha koji izgleda kao Sharon, pa se vrati do auta.

U autu naziva svog muža koji joj kaže da tamo ostane i pričeka ga. On odmah na internetu pronalazi podatke o Silent Hillu, no primjećuje da je to grad koji je zapaljen prije trideset godina, te da nitko nije preživio. Zbunjen i preplašen, nazove policiju.

U Silent Hillu, majka nalazi policajku koja se izgubila te joj ona objašnjava da joj je kći nestala.Ona kaže da ju nije vidjela te ona samo objašnava da je grad potpuno izoliran. One kasnije odu u crkvu i nalaze ženu koja sjedi ispred oltara te se moli. Žena majci objašnava da ako želi naći Sharon, morat će se suočiti sa pravim grozotama.