Splitterblast Records

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Splitterblast Records
Osnovana kolovoz 2007.
Osnivač(i) Kurwastyle Project
Proizvodi Diskografska izdanja
Divizije Thunderblast Gabba Records
Web stranica Službena stranica

Splitterblast Records je prva češka mrežna izdavačka kuća ekstremne elektroničke glazbe koju je u kolovozu 2007. osnovao Kurwastyle Project.

Nakon zatvaranja prve češke speedcore zajednice (czechspeedcore.com), u jesen 2006. Kurwastyle Project je odlučio stvoriti vlastitu web stranicu specijaliziranu za preuzimanje ekstremnog speedcorea i noise glazbe. Splitterblast - Extreme Core Community se poslije nekoliko mjeseci pretvorio u mrežnu izdavačku kuću. Nakon par objavljenih kompilacija i EP-ova od različitih izvođača iz cijeloga svijeta, izdavačka kuća je imala više od 40 članova, i stranica je postala popularnom u sceni. Kasnije su neki izvođači izbrisani. U jesen 2009. Loffciamcore se pridružuje kao suvlasnik i dizajner omota i obojica vlasnika su odlučila više gledati na kvalitetu objavljenoga materijala. Splitterblast je trenutno specijaliziran za speedcore, splittercore i terrorcore glazbu.

Kurwastyle Project je 2010. otvorio podizdavačku kuću Thunderblast Gabba Records (TGR) specijaliziranu za oldschool hardcore/gabber izdanja. Izdanja su posvećena ljudima kojima je dosadio zvuk mainstream hardcorea i kojim se još uvijek sviđa zvuk hardcore/gabbera iz 1990-ih.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]