Suradnik:Maticpetra/Stranica za vježbanje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Dobrodošli na stranicu za vježbanje.
Robot (2950264120).jpg

Molimo, svakako pogledajte uvodni tečaj i stranice pomoći i upoznajte se s osnovama uređivanja prije početka rada na ovoj stranici.

Ovo je vaša osobna stranica za vježbanje, nije članak Wikipedije. Na njoj možete isprobati što ste naučili iz navedenih stranica, ili ju rabiti za pripremu članka koji želite postaviti na Wikipediju.

I za ovu stranicu vrijede pravila Wikipedije, stoga nemojte stavljati sadržaj koji narušava autorska prava, koji je uvredljiv ili napadački na neki drugi način.


Jednostavno, počnite raditi u donjem okviru za uređivanje (ako nije otvoren, kliknite ovdje). Klikom na Prikaži kako će izgledati ispod polja možete vidjeti djelovanje vašeg uređivanja. Nastavite s vježbanjem dok ne budete zadovoljni izgledom stranice. Stranicu možete spremiti klikom na Sačuvaj stranicu i nastaviti rad kasnije.


Prostor za vježbanje

Dobrodošli na stranicu za vježbanje.
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 01.jpg
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 06.jpg
Die Gnomen und das Kartenhaus etc 15.jpg
Prečac:
WP:SZV

Molimo, svakako pogledajte uvodni tečaj i stranice pomoći te se upoznajte s osnovama uređivanja prije početka rada na ovoj stranici. Na ovoj stranici možete isprobati što ste naučili iz navedenih stranica.


Za početak rada, kliknite ovdje (ili kliknite ovdje ako želite očistiti prostor za vježbanje i početi uređivanje na praznoj stranici), unesite željeni tekst u polje za uređivanje i uređujte ga po svojoj volji. Klikom na Prikaži kako će izgledati ispod polja za uređivanje možete vidjeti djelovanje vašeg uređivanja. Nastavite s vježbanjem dok ne budete zadovoljni izgledom stranice. Rad završavate klikom na Sačuvaj stranicu (ili klikom na poveznicu Odustani).

Ova stranica služi za vježbanje svim suradnicima, tako da će njen sadržaj biti obrisan, a time i vaše vježbanje (ako ste ga spremili). Ako ste prijavljeni suradnik, možete stvoriti stranicu za vježbanje koja će biti samo vaša. Vaša će se stranica nalaziti ovdje.


I za ovu stranicu vrijede pravila Wikipedije, stoga nemojte stavljati sadržaj koji narušava autorska prava, koji je uvredljiv ili napadački na bilo koji način.

Prostor za vježbanje

== Udruga bivših učenika Škole primjenjene umjetnosti i dizajna Zagreb ==

Radovi u tijeku!
Vienna Convention road sign Aa-16-V3.svg

Jedan vrijedni suradnik upravo radi na ovom članku!
Mole se ostali suradnici da ne uređuju ovaj članak dok je ova obavijest prisutna.
Koristite stranicu za razgovor na ovom članku ako imate komentare i pitanja u vezi s člankom.
Kada radovi budu gotovi, suradnik koji uređuje uklonit će ovaj predložak!
Hvala na razumijevanju!
(Predložak će biti uklonjen ako kroz 3 sata od trenutka postavljanja nema izmjena na članku.)

Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna - UBU osnovana je 2008. godine u Zagrebu.

Udruga djeluje kao platforma sa ciljem promocije Škole primjenjene umjetnosti i dizajna (kratko ŠPUD–a) i njene djelatnosti na području Republike Hrvatske i u svijetu.

Kao sastavni dio kreativne platforme Organizam, UBU djeluje u području povezivanja interesnih kreativnih žarišta s lokalnom zajednicom, senzibilizacije šire javnosti za kulturu i umjetnost te njenog upućivanja na postojeće kreativne resurse i infrastrukturu, rasvjetljavanja i promocije nasljeđa vizualne kulture, strateškog umrežavanja s akterima civilne i kulturne scene, osmišljavanja novih modela edukacije te njegovanja internacionalnih suradnji i inter/transdisciplinarnog pristupa.

Izdvojeni projekti

2009.

  • Ptić, lisac i balega, Zagreb
  • U krugu škole, Zagreb
  • Zašto ne možemo jednostavno odšetati?, Zagreb

2013.

  • Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu, Zagreb - VERN (u suradnji)

2014.

2015.

2016.

  • Čitajmo između redaka – priručnik za razvoj medijske pismenosti, Zagreb - Kurziv + GONG (u suradnji)

2017.

ŠPUD

Nagrade i priznanja

  • 2010. godine nagrada DAN D – 1. nagrada publike na Danu Dizajna za projekt Sintokuhinja
  • 2011. godine nagrada UIA Architecture & Children Golden Cubes – Nagrada za institucije za projekt U krugu Škole
  • 2011. godine nagrada i diploma ravnateljice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Maje Krstić Lukač, za audiovideo instalaciju ”Pozicija ŠPUD-a u vremenu i prostoru”