Suradnik:Medvedek Uhec/Englezi (TV serija)

Izvor: Wikipedija

The English je revizionistička vestern dramska televizijska serija koju su producirali BBC i Amazon Prime, a koju je napisao i režirao Hugo Blick . U njemu glume Emily Blunt i Chaske Spencer . Premijerno je prikazan u Ujedinjenom Kraljevstvu na BBC Two i iPlayeru 10. studenog 2022., au Sjedinjenim Državama na Amazon Prime Video 11. studenog 2022. [1]

Engleskinja Lady Cornelia Locke dolazi na Zapad 1890. u potrazi za osvetom čovjeku kojeg smatra odgovornim za smrt njezina sina, a na putu do Nebraska zatražiti zemlju koju duguje za svoju službu u američkoj vojsci, susreće Elia Whippa bivšeg izvidnika konjice i pripadnika naroda Pawnee unatoč tome što mu je rečeno da bijelci neće ispoštovati svoj dug. Otkrivaju moguću zajedničku prošlost.[2]

Glumačka postava i likovi[uredi | uredi kôd]

Emily Blunt kao Lady Cornelia Locke Charles Spencer kao Narednik Eli Whip Ranjeni Vuk. Rafe Spall kao David Melnont. Tom Hughes kao Thomas Trafford. Stephen Rea kao Šerif Robert Marshall. Valerie Pachner kao Martha Myers. Toby Jones kao Sebold Cusk. Ciaran Hinds kao Richard M Watts. Malcolm Story kao Red Morgan. Nicholas Mcaulfie kao CrnoOki Mog. Sule Rim kao kao Kapetan Knox. Edvard Crook kao Kapetan Grann. Cristian Solimeno kao kao Clay Jackson. Miguel Alvarez kao Timothy Flynn. Steve Wall kao Thin Kell Kelly. Gary Farmer kao John Clarke. Kimberly Norris Guerrero kao Mary Clarke.

  1. Sarrubba, Stefani. 1. rujna 2022. Emily Blunt stars in first look trailer for BBC's The English. Digital Spy. Pristupljeno 5. studenoga 2022.
  2. Jones, Tony. 12. svibnja 2021. The English — Emily Blunt and Chaske Spencer to star in Hugo Blick's new series. Cultbox. Pristupljeno 5. studenoga 2022.