Susreti zagrebačkih glazbenih amatera

Izvor: Wikipedija

Susreti zagrebačkih glazbenih amatera su hrvatska glazbena manifestacija. Na njoj sudjeluju vokalni i instrumentalni amaterski ansambli s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Iznimno mogu sudjelovati i orkestri i komorni ansambli.[1]

Organizira ih Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka.[2]

Manifestacija se održava svake godine, počevši od 1978. godine. Susrete čini mnoštvo koncerata. Obično ih bude od 16 do 18, a traju par tjedana. Koncerti su organizirani u dvjema kategorijama, vokalnoj i instrumentalnoj. Tematski su posvećeni obljetnicama u svezi s poznatim hrvatskim skladateljima.

Smisao održavanja ove manifestacije je da svojim nastupima održe neprekidnost nastupanja i druženja po zagrebačkim gradskim četvrtima. Ansamble sudionike vrednuje stručni odbor radi poboljšanje kakvoće izvedbe ansambala, a isto je bitno kod njihova financiranja.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka[neaktivna poveznica] 34. Susreti zagrebačkih glazbenih amatera , 12. travnja 2011.
  2. Culturenet.hr 34. susreti zagrebačkih glazbenih amatera
Nedovršeni članak Susreti zagrebačkih glazbenih amatera koji govori o glazbi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.