Prijeđi na sadržaj

Terminator Zero

Izvor: Wikipedija
Terminator Zero
Formatanime
akcija
znanstvena fantastika
RazvojMattson Tomlin
ScenaristMattson Tomlin
RedateljMasashi Kudō
Država podrijetla SAD
Japan
Jezikengleski
Broj epizoda8
Broj sezona1
Produkcija
Izvršni producent(i)Mattson Tomlin
David Ellison
Dana Goldberg
Don Granger
Produkcijska kućaProduction I.G
Skydance Television
Netflix Animation
Prikazivanje
TV kućaNetflix
U HrvatskojNetflix
Objavljena isti dan29. kolovoza 2024.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Terminator Zero (izvorno poznat kao Terminator: The Anime Series) nadolazeća je znanstvenofantastična akcijska anime serija koju je razvio Mattson Tomlin a smještena je u svemir Terminatora. Seriju od osam epizoda producirali su za Netflix animacijski studio Production I.G i Skydance Television pod vodstvom Masashija Kudōa.

Serija će biti objavljena 29. kolovoza 2024.[1]

Radnja[uredi | uredi kôd]

U Japanu Malcolm Lee razvija još jedan sustav umjetne inteligencije koji je namijenjen natjecanju sa SkyNetom. Kako se Sudnji dan približava 1997. godine, Lee pronalazi sebe i svoje troje djece koje progoni nepoznati ubojica, a tajanstveni vojnik iz 2022. poslan je da ga zaštiti.

Likovi[uredi | uredi kôd]

Produkcija[uredi | uredi kôd]

Anime serija smještena u svemir Terminatora prvi je put najavljena u veljači 2021. godine. Anime su za Netflix producirali animacijski studio Production I.G i Skydance Television, a dolaze od voditelja Mattsona Tomlina i redatelja Masashija Kudōa. Serija se dodatno razvijala pod radnim naslovom Terminator: The Anime Series koji je Netflix otkrio u svom Geeked Week-u 2023. godine kada je najavio premisu praćenja novih likova 1997. godine.[2]

Tomlin je izjavio da serija tretira sve prethodne filmove kao kanon, a Production I.G. zatražio je da ima neku vrstu japanske komponente. Odluka je bila postaviti priču u Japanu, koji je tada isključio korištenje bilo kakvog oružja kao oružja u seriji.[3]

Distribucija[uredi | uredi kôd]

Serija će imati osam epizoda, a izlazi 29. kolovoza 2024., na obljetnicu Sudnjeg dana.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Terminator Zero Anime Series Is Set to Time Travel to Netflix. Netflix Tudum (engleski). 16. svibnja 2024. Inačica izvorne stranice arhivirana 21. svibnja 2024. Pristupljeno 1. lipnja 2024.
  2. 'Terminator: The Anime Series' Headed to Netflix. Variety (engleski). 11. studenoga 2023. Inačica izvorne stranice arhivirana 26. veljače 2024. Pristupljeno 1. lipnja 2024.
  3. 'Terminator Zero' exclusive first look takes the sci-fi saga to Tokyo. EW.com (engleski). 15. svibnja 2024. Inačica izvorne stranice arhivirana 31. svibnja 2024. Pristupljeno 1. lipnja 2024.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]