Prijeđi na sadržaj

The Dreadful Hours

Izvor: Wikipedija
The Dreadful Hours
My Dying Bride (studijski album)
Žanrdeath/doom, gothic metal
Objavljen13. studenog 2001.[1]
Snimanje2001.
StudioAcademy Studio (Dewsbury, Ujedinjeno Kraljevstvo)[1]
Trajanje70:49
IzdavačPeaceville
Producent(i)Mags, Andrew Craighan
Recenzije
Kronologija albuma – My Dying Bride
Meisterwerk 2
(2001.)
The Dreadful Hours
(2001.)
The Voice of the Wretched
(2002.)

The Dreadful Hours sedmi je studijski album britanskog doom metal sastava My Dying Bride. Album je 13. studenog 2001. godine objavila diskografska kuća Peaceville Records.

O albumu[uredi | uredi kôd]

Album sadrži prerađenu inačicu skladbe "The Return of the Beautiful" (preimenovanu u "The Return to the Beautiful") s debitantskog studijskog albuma grupe, As the Flower Withers. Pjevač Aaron Stainthorpe često navodi ovaj i Like Gods of the Sun kao svoj omiljeni album grupe.

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

Br. Skladba Trajanje
1. „The Dreadful Hours”   9:23
2. „The Raven and the Rose”   8:13
3. „Le figlie della tempesta” ("Kćeri oluje") 10:08
4. „Black Heart Romance”   5:24
5. „A Cruel Taste of Winter”   7:36
6. „My Hope, the Destroyer”   6:45
7. „The Deepest of All Hearts”   8:56
8. „The Return to the Beautiful”   14:24
70:49

Recenzije[uredi | uredi kôd]

William York, glazbeni kritičar sa stranice AllMusic, dodijelio je albumu četiri i pol od pet zvjezdica te je izjavio: "Iako je pomalo posrnuo krajem 90-ih, izgleda da je My Dying Bride, pionir doom/death metala, odličnim [albumom] The Light at the End of the World iz 1999. postao životniji (ili možda smrtniji?), a The Dreadful Hours nadograđuje se na nj. Poput The Lighta, ovo je album ponajviše baziran na zvuku gitare; nema violina kao na njegovim najranijim albumima, niti elektroničkih utjecaja poput onih na 34.788%... Completeu. Usto, klavijature se koriste umjereno (i ukusno -- ostali bi goth metal sastavi mogli naučiti lekciju od ovih momaka). Prve tri skladbe prikazuju raznolikost grupe i snagu skladateljskog umijeća u njihovoj najboljoj inačici, odmičući od tihog gitarističkog uvoda popraćenog zvukom grmljavine na naslovnoj skladbi prema galopirajućim death metal rifovima koji slijede kasnije u istoj pjesmi, tada dolazeći do pogotovo gorkih i otrovnih vokala na "The Raven and the Rose" i tužnih gitarističkih dionica na "Le figlie della tempesta". Ostatak albuma nije baš na istom nivou kao ove uvodne pjesme, ali na cijelom albumu sastav i dalje prikazuje pravi talent za izmjenjivanjem čistih i distorziranih gitarskih prijelaza, korištenjem raznih tempa (iako su rijetko kad posebice brzi), ali i izmjenjivanjem vokalnih stilova (npr. growlanih, pjevanih, recitirajućih i ponekad vrištanih). Ova raznolikost, kao i logični tok ideja od jednog dijela prema drugom, omogućuje skupini da sklada pjesme koje prosječno traju osam ili devet minuta bez da zapinju ili postanu dosadne. Iskren svojstvenoj [glazbi] My Dying Bridea, The Dreadful Hours čini turobno, tmurno iskustvo slušanja, ali imajući to na umu, također je i vrlo dobro konstruiran i inspiriran album, pogotovo uzimajući u obzir koliko je u to vrijeme bila duga karijera sastava."[2]

Zasluge[uredi | uredi kôd]

My Dying Bride
Dodatni glazbenici
Ostalo osoblje

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b (engl.) My Dying Bride - The Dreadful Hours na metal-archives.com Pristupljeno 24. prosinca 2017.
  2. (engl.) My Dying Bride - The Dreadful Hours na allmusic.com Pristupljeno 24. prosinca 2017.