Tjörnin

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Tjörnin
Reykjavík panorama 4.JPG
Panorama Reykjavíka s jezera Tjörnin
Lokacija Reykjavík, Island
Koordinate 64°08′″N 21°56′″W / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /Koordinate: 64°08′″N 21°56′″W / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /
Države Flag of Iceland.svg Island

Tjörnin je malo plitko jezero u središtu islandskog glavnog grada Reykjavíka. Iako nije najveće jezero u zemlji, Tjörnin je zasigurno najpoznatije jezero na Islandu.

Većina posjetitelja u Reykjavíku prolazi duž ubalu jezera koje se nalazi u centru grada pokraj gradske vijećnice i nekoliko muzeja. U neposrednoj blizini je i Islandsko Sveučilište.

Jezero Tjörnin je dugo vremena omiljeno mjesto gdje roditelji sa svojom malom djecom dolaze hraniti labudove, patke, guske i ostale ptice koje tamo imaju vlastito stanište. Tokom zime jezero se smrzava te se zbog toga u njega pumpa topla geotermalna voda kako bi se jezero odmrznulo zbog ptica koje tamo obitavaju.

Panorama[uredi VE | uredi]

Pogled na jezero Tjörnin
Pogled na jezero Tjörnin

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]