Tom i Jerry

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Tom i Jerry su animirani likovi iz istoimenih kratkih crtanih filmova "Tom and Jerry". Tom je plavi mačak, a Jerry smeđi miš, a obojica hodaju na 2 noge.

William Hanna i Joseph Barbera bili su prvi scenaristi i direktori ovog "crtića". Od 1940. do 1958. bio je pod produkcijom tvrtke MGM, što je kratica od Metro-Goldwyn Mayer. Nakon nešto vanjskih produkcija 1960-ih, Tom i Jerry su se ponovno pojavili u seriji crtanih filmova pod produkcijom Hanna-Barbera Productions i Filmation Studios.

Danas se prikazuju na TVu na Cartoon Networku.

Izvori[uredi VE | uredi]

Sinkronizacija na hrvatski jezik[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Jutarnji list Sandra Bolanča: Gargamel, Papa Štrumpf, Kremenko i Vanda žive u Zagrebu, 10. listopada 2009.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]


Film reel.svg Nedovršeni članak Tom i Jerry koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

O čemu se radi

U Tom i Jerry-u često Tom juri Jerry-a,ali nekada pas ulovi mačka. Često miš nadmudri mačka,kada kod dođe mačak u priliku da pojede mišića,Jerry pobjegne!

Gledanost

Tom i Jerry diljem svijeta prati mnogo ljudi,kao i djeca,nekada su djeca jedva čekala tom i jerry-a ali su se pojavili novi Crtani Filmovi pa sada ima manje pratitelja. Uglavnom jako je smješni crtić,i puno ga djece gleda. Zato se zarađuju milijuni!

Programi prikazivanja

Ima par programa,kao recimo RTL ili HRT na kojemu prikazuju ponekad crtiće,redovito je i na kockici (14 program) hrvatske televizije. Možemo se složiti,da ima i na drugim programima kao nekim Engleskim (narodnim). Svakim se danom prikazuje (R) na RTL-u u 15.50 otprilike.