Nova TV

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Nova TV
Vrsta emitiranja Televizija
Zemlja Hrvatska
Vlasnik Nova TV d.d. (CME Group)
Početak emitiranja 28. svibnja 2000.
Službena stranica http://www.novatv.hr
Novinarska ekipa Nove TV u Rijeci

Nova TV je prva hrvatska komercijalna televizija s nacionalnom koncesijom, članica je CME grupe.

Povijest i program[uredi VE | uredi]

Program je počela emitirati 28. svibnja 2000. kao prva hrvatska komercijalna televizija s nacionalnom koncesijom i ubrzo postala vrlo popularna među gledateljima. Najpoznatija je po svom informativnoj emisiji Dnevnik Nove TV i reality showovima od kojih je najpopularniji bio Story SuperNova Music Talents, a uskoro je uslijedio Hrvatski idol, a kasnije i "Showtime". Program Nove TV se prvenstveno sastoji od različitih televizijskih serija i emisija, kao i crtića, filmova i dnevnih vijesti. Na Novoj TV se prikazuju ili Doma tv prikazuju se hrvatske humoristične serije: "Naša mala klinika".Također, prikazuju se popularne američke serije kao Heroji (Heroes), Kućanice (Desperate Housewives), Čarobnice (Charmed), Frikovi (Psych), Smallville i druge. Prijenosi sportskih događaja također su povremeno dio njezina programa. Promjena vlasničke strukture donijela je i znatna ulaganja u tehniku i ljude, pa je tako Nova TV 2006. uselila u nove prostore i studije te započela niz novih domaćih projekata među kojima su: Istraga, Sudnica Melani Vukmirice, Žena iz snova, Istinite priče, Kviskoteka, itd.

Godine 2004. Nova TV je promijenila vlasnika (dotadašnjeg Ćaletu) za Ronalda Laudera (CME). Nova TV 10. listopada 2005. počela je emitirati vlastiti Dnevnik.

Na Novoj TV rade TV novinari : Saša Kopljar, Marija Miholjek, Petar Pereža,Romina Knežić,Ana Bago Tomac,Dario Brzoja,Milan Sjerković i Ivana Paradžiković,te razni reporteri(Mislav Bago......).

Programi[uredi VE | uredi]

Emisije[uredi VE | uredi]

Serije[uredi VE | uredi]

Serije koje se prikazivaju na Novoj TV i Doma TV.

Domaće[uredi VE | uredi]

Strane[uredi VE | uredi]

Reality show[uredi VE | uredi]


Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]