Tommy

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Tommy d.o.o.
Logotip
Vrsta trgovačko društvo
Osnovana 1992.
Osnivač(i) Tomislav Mamić
Sjedište Domovinskog rata 93 [1]
Sjedište Split, Flag of Croatia.svg Hrvatska
Predsjednik Ante Josić (CEO)
Djelatnost(i) trgovina na veliko i malo
Proizvodi mješovita roba
Broj zaposlenih 3800[2]
Web stranica http://www.tommy.hr

Tommy d.o.o., jedan od vodećih hrvatskih maloprodajnih trgovačkih lanaca sa sjedištem u Splitu. Kroz svoju maloprodajnu mrežu pokriva gotovo cijelu Dalmaciju, uključujući i otoke. Od 2006. prodajna mreža širi se izvan regionalnih okvira (Kvarner i Zagreb).[3] Tommy zapošljava preko 2400 radnika, trenutno ima 134 prodajna mjesta na području sedam županija (Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Zadarska, Primorsko-goranska, Zagrebačka i grad Zagreb). Tvrtka je u vlasništvu domaćeg kapitala.

Povijest[uredi | uredi kôd]

  • 1992. – Utemeljeno trgovačko društvo Tommy d.o.o. u Splitu.
  • 2006. – Prodajna mreža širi se izvan regionalnih okvira otvaranjem supermarketa u Novom Vinodolskom.
  • 2007. – Otvaranje prvog hipermarketa u Zagrebu, na Žitanjku, a potom su uslijedila otvorenja još četiri supermarketa na širem području Zagreba.

Prodavaonice[uredi | uredi kôd]

Tommyjeve prodavaonice dijele se na maximarkete, hipermarkete, supermarkete i markete locirane na području Dalmacije, Kvarnera i šireg područja Zagreba, na više od 27.000 km2 prodajnog prostora.[4]

Trgovački lanac Tommy trenutno čine 211 prodajnih mjesta, rasprostranjenih po cijeloj Hrvatskoj u nekoliko županija, a s posebnom koncentracijom u četiri dalmatinske županije. U Tommyjevim prodavaonicama dnevno kupuje preko 200.000 potrošača.

Bilješke[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]