Tri muškarca Melite Žganjer (1998.)

Izvor: Wikipedija
Tri muškarca Melite Žganjer
RedateljSnježana Tribuson
ProducentKvadar d.o.o.
HRT
ScenaristSnježana Tribuson
Glavne ulogeMirjana Rogina
Goran Navojec
Suzana Nikolić
Sanja Vejnović
Ena Begović
Filip Šovagović
Ivo Gregurević
Ljubomir Kerekeš
GlazbaDarko Rundek
SnimateljGoran Mećava
MontažaMarina Barac
ScenografijaVelimir Domitrović
KostimografijaVesna Pleše
Godina izdanja1998.
Trajanje97 min.
Država Hrvatska
Jezikhrvatski
Portal o filmu

Tri muškarca Melite Žganjer, hrvatski dugometražni film iz 1998. godine.[1]

Radnja filma[uredi | uredi kôd]

Film je predstavljen kao "laka komedija"[2] a glavni lik filma je Melita Žganjer (Mirjana Rogina), usamljena žena u 4. deceniji života koja radi kao prodavačica u maloj slastičarni u Zagrebu. Melita je zaluđena Juanom (Filip Šovagović), likom iz polularne španjolske telenovele prikazane na lokalnoj TV, istovremeno pokušavajući privući Janka (Goran Navojec), dostavljača kolača, da je primijeti. Janko ne primjećuje njenu naklonost te se ona okrećde ka Juri (Ivo Gregurević), policajcu, prijatelju njene cimerice Eve (Sanja Vejnović). Međutim, Melita smatra da je Jurino zanimanje za nju površno, i nakon što je čula da će Juan doći u Zagreb kako bi igrao vojnika UNPROFOR-a u lokalnom filmu o Domovinskomm ratu, Melita ga uspijeva susresti, ali je ubrzo razočarana jer španjolski glumac nije sličan svom liku u telenoveli. Na kraju Melita saznaje da ju Janko voli i završava s njim.


Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Hrvatski filmski arhiv: Popis hrvatskih dugometražnih filmova 1944. - 2006. Inačica izvorne stranice arhivirana 5. ožujka 2016. Pristupljeno 10. prosinca 2017. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. Batiste, Kristina. Cinequest : Film Festival : The Three Men of Melita Zganjer (Tri Muskarca Melite Zganjer). Inačica izvorne stranice arhivirana 1. listopada 2009. Pristupljeno 3. siječnja 2019.
Nedovršeni članak Tri muškarca Melite Žganjer (1998.) koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.