Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s ULUBiH)
Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine

Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) udruženje je akademskih slikara iz Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Sarajevu.

Inicijativom i zalaganjem poznatih i priznatih umjetnika Bosne i Hercegovine: Ismeta Mujezinovića, Voje Dimitrijevića, Mice Todorović, Voje Hadžidamjanovića, Romana Petrovića, Behaudina Selmanovića, Sige Sumerekera, Petra Šaina i Hakije Kulenovića, 1947. godine osnovano je Udruženje likovnih umjetnika tadašnje Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine. Za prvog Predsjednika Udruženja biran je slikar Roman Petrović. Od svog osnivanja do danas ovo udruženje i njegovi članovi sudjelovali su na svim značajnijim umjetničkim smotrama u Bosni i Hercegovini te inozemstvu. Članovi ovog udruženja afirmirani su umjetnici svih likovnih područja, profesori i predavači na Umjetničkim akademijama u Sarajevu, Širokom Brijegu i Banjoj Luci kao i na Umjetničkim školama u Bosni i Hercegovini te inozemstvu. [1]

Poznati članovi[uredi | uredi kôd]

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. ulubih.ba. Inačica izvorne stranice arhivirana 4. ožujka 2016. Pristupljeno 13. travnja 2016.