Uvijek nam ostaje Pariz

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Uvijek nam ostaje Pariz
We'll Always Have Paris
Uvijek nam ostaje Pariz
Jean-Luc Picard u holodeku (Parizu)
Epizoda br. 23.
Sezona 1.
Prvo prikazivanje 2. svibnja 1988.
Scenarist Deborah Dean Davis, Hannah Louise Shearer
Redatelj(i) Robert Becker
Gostujući glumci Rod Loomis kao dr. Paul Manheim
Michelle Phillips kao Jenice Manheim
Zvjezdani datum 41697.9
Članak o epizodi na IMDb-u
Kronologija epizoda
Prethodna Vanjština zla
Sljedeća Urota

Uvijek nam ostaje Pariz (eng. We'll Always Have Paris) je dvadeset i treća epizoda prve sezone američke znanstveno-fantastične serije Zvjezdane staze: Nova generacija.

Radnja[uredi VE | uredi]

Kapetan Picard ponovno susreće staru ljubav. Pri putovanju na Saronu III na odmor, posada Enterprisea doživljava bizarni fenomen ponavljanja trenutka u vremenu. Ubrzo nakon toga brod presreće poziv za pomoć sa Vandora IV, gdje je dr. Paul Manheim eksperimentirao sa nelinearnim vremenom.
Nakon što su spasili dr. Manheima i njegovu ženu Janice, za koju se uspostavilo da je Picardova prva ljubav, posada saznaje da je doktorov eksperiment osim vremenske distorzije prouzrokovao pukotinu u novu dimenziju. Zbog toga dr. Manheim ubrzano stari jer je njegova neurokemija oštećena konstantnim putovanjima iz jedne dimenzije u drugu.

Da bi spasili Manheimov život i spriječili da propali eksperiment napravi vremenski procjep u galaksiji i izobliči percepciju realnosti, Picard mora smisliti plan zatvaranja prolaza u drugu dimenziju.
Dok Picard pokušava ustanoviti prirodu svoje veze sa Janice, a ljubomorna dr. Crusher pokušava se suočiti sa svojim osjećajima prema Picardu, izvidnički tim se spušta na Vandor IV da poprave Manheimovu grešku. Koristeći Manheimov laboratorij i njegovu inteligenciju, Data dodaje određenu količinu antimaterije potrebne da se uravnoteži galaksija. Kada su zatvorili procjep, stanje dr. Manheima se poboljšalo i Picard je uspio prekinuti vezu sa Jenice.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]