Wikipedija:Wikipedijin azijski mjesec 2020.

Izvor: Wikipedija
Wikipedijin azijski mjesec 2020.
WAM logo without text.svg

Wikipedia Asian Month 2020.

Wikipedijin azijski mjesec je online višejezični uređivački maraton usmjeren na izgradnju razumijevanja između azijskih wikipedijskih zajednica. Održava se u studenome svake godine, a svrha je Azijskog mjeseca na Wikipediji na hrvatskom jeziku poboljšati brojnost i kakvoću članaka o azijskim zemljama i regijama.

Kao simbol prijateljstva između azijskih zajednica Wikimedije, svaki sudionik koji doprinese s najmanje pet članaka koji ispunjavaju kriterije dobit će posebno dizajniranu Wikipedijinu razglednicu iz onih zemalja koje sudjeluju. Zemlje i regije koje šalju razglednice za ovaj projekt su: kontinentska Kina, Indija, Indonezija, Japan, Filipini, Tajvan i Tajland.

Suradnik koji doprinese s najviše kvalificiranih članaka na svakoj inačici Wikipedije bit će također počašćen naslovom "Wikipedijin azijski veleposlanik".

Pravila[uredi kôd]

Da bi se članak smatrao dijelom Wikipedijinog azijskog mjeseca, mora se pridržavati sljedećih pravila:

  • Novi članak mora biti stvoren između 0:00 UTC na dne 1. studenoga i 23:59 UTC na dne 30. studenoga
  • Članak mora biti veličine od najmanje 3500 bajtova i dužinu od oko 300 riječî (broj riječî isključuje predloške, infokutije, izvore itd.)
  • Također možete proširiti postojeći članak s manje od 4000 bajtova. Možete proširiti članak s 2000 bajtova i oko 300 riječî (broj riječî isključuje predloške, infookvire, izvore i t.d.) i prošireni članak morao bi imati najmanje 4000 bajtova.
  • Članak mora ispuniti kriterije o značaju.
  • Članak mora imati dobre izvore. Sve sumnjive ili kontroverzne tvrdnje u članku moraju biti provjerljive preko citata navedenih u članku.
  • Članak ne smije biti u potpunosti strojno preveden te mora biti napisan u pristojnom jezičnom stilu.
  • Ne smije biti problema (bez oznaka) unutar članka te treba biti lišen povrjeda autorskih prava, prepričavanja materijala i plagijarizma.
  • Članak ne smije biti popis ili tablica. Međutim, pojedini članci koji budu promaknuti kao izabrani popisi mogu se razmatrati unutar projekta.
  • Članak mora imati neposredan odnos (kulturni, zemljopisni, politički itd.) s bilo kojom azijskom zemljom, regijom ili teritorijem.

Uzmite u obzir da će na kraju mjeseca sudci Wikipedijinog azijskog mjeseca na engleskoj Wikipediji odlučiti je li članak kvalificiran za uključivanje u projekt ili ne.

Rabite ovaj predložak "* {{IP|xx.xx.xx.xx}}:" da bi se potpisali kao IP korisnik.

Organizatori[uredi kôd]

Prijava[uredi kôd]

Prijavite se i navedite svoje doprinose [[1]]. Možete se prijaviti odmah. Organizatori će pregledati (provjeriti) da li se članci pridržavaju kriterija.

Službena stranica: https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikipedia_Asian_Month_2020

Članci[uredi kôd]

Popis članaka[uredi kôd]

Članci po godinama[uredi kôd]

Međunarodna zajednica[uredi kôd]

Wikipedije koje sudjeluju[uredi kôd]

Pridruženi sudionici[uredi kôd]