Wikipedija:Zašto je moja stranica obrisana?

Izvor: Wikipedija

Stranice i mediji (slike) se na wikipediji ponekad se brišu, u skladu s pravilima brisanja. Ova stranica opisuje kako pronaći razlog zašto je stranica ili slika obrisana, i što možete činiti, ako je vaš rad ili slika obrisan/a.

Najčešće se brišu grafiti, pogrešna preusmjeravanja, slike koje krše autorska prava itd. Da bi članak/slika bio obrisan/a, moraju zadovoljavati kriterije za brisanje. Neki su predstavljeni kao kandidati za brzo brisanje.

Kada je stranica (ili slika) obrisana, njeno brisanje automatski se zabilježi u evidenciji brisanja. Ovo brisanje bilježi se i u Nedavnim promjenama. U obje stranice sažetak je ispunjen, najčešće s razlogom brisanja ili s sadržajem, i autorom, ako ju je on jedini uređivao. Ako, u kojem slučaju, želite stvoriti stranicu koja je obrisana, pojavit će vam se upozorenje da je stranica obrisana te evindencija brisanja određene stranice (koju želite stvoriti). Popis sadrži datum, suradničko ime administratora i sažetak o brisanju.

Ako želite saznati od administratora više informacija o brisanju Vaše stranice, možete mu napisati poruku, a najkraći način je ovaj:

  • U rasporedu brisanja kliknite na ime administratora koji je obrisao Vašu stranicu
  • Kliknite "Razgovor" pokraj opcije s administatorovom suradničkom stranicom
  • Kliknite na "+" da biste brzo i lako dodali novu poruku i na kraju se potpišite

Poveznice[uredi kôd]

  1. Zahtjev za brisanje stranice