You Don't Bring Me Flowers

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

"You Don't Bring Me Flowers" je pjesma koja je bila na vrhu Billboard Hot 100 ljestvice 1978. To je pjesma o dvoje ljubavnika koji se rastaju dok prolaze kroz zajedniče krize i životne probleme.

Pjesmu su napisali Alan Bergman i Marilyn Bergmanfor za TV show All That Glitters. 1977., Neil Diamond je objavio album I'm Glad You're Here with Me Tonight, na kojojem se nalazila i skladba "You Don't Bring Me Flowers" izvođena kao solo. Početkom 1978. Barbra Streisand obrađuje ovu pjesmu za njen album Songbird. Tijekom dodjele Grammyja 1980. Barbra Streisand i Neil Diamond su jedini put izveli ovu pjesmuu zajedno.


Druge inačice pjesme[uredi VE | uredi]

Uporedo sa uspjehom Diamondove i Streisendove verzije pjesme, countri pjevači Jim Ed Brown i Helen Cornelius, objavljuju country inačicu pjesme koja se popela nadeseto mjesto Billboardove Hot Country Songs ljestvice početkom 1979.

1980. pjesmu su obradili Dean Reed i mađarski solist Kati Kovács na njemačkom i na engleskom.[1]

1982. je Julie Andrews obradila pjesmu za njen album nadahnut country glazbom, Love Me Tender, mada je bila na albumu samo kao internacionalna inačica.

1993., britanski TV voditelj Noel Edmonds prevaren je da otpjeva cijelu pjesmu na, Noel's House Party. Noel Edmonds koji je još prije snimio ovu pjesmu zajedno sa DJ-ovimima Johnom Peelom i Tonyem Blackburnom za BBC Radio 1 show 1979.

Pjesmu su 1996. obradili rapperi Ice-T i Tupac Shakur na Saturday Night Live . Također ju je obradio u preprirčavajućoj formi i pijanist Liberace.

U jednoj epizodi The Steve Harvey Show, Steve i Lydia izvode pjesmu tijekom školskog učitelj/učenik natjecanja.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Dean Reed - You Don't Bring Me Flowers. YouTube (31. prosinca 2006.) pristupljeno 19. studenoga 2011.