Zlatko Brodarić

Izvor: Wikipedija
Zlatko Brodarić
Ime u rodnom listuZlatko Brodarić
Poznat/a i kaoŠćule
Rođen/a12. prosinca
Žanr/ovirock, blues, jazz, funk
Zanimanjestudijski glazbenik
Instrumentgitara
Djelatno razdoblje1970-te - danas
Producentska kućaCroatia Records
AngažmanMetak, More, Apokalipsa, Trio Brodarić, Trio Trabacool

Zlatko Brodarić "Šćule" (Pula, 12. prosinca ...), hrvatski glazbenik. Studijski je gitarist iz Splita. Radio je vokalne dionice i glazbene aranžmane.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rodio se je u Puli. Svirao je u splitskom sastavu Metak. U Metku svirao je otkako je Ranko Boban otišao iz sastava, pa je u Metak došao kao gitarist, a njegov brat Željko Brodarić - Jappa prešao je na mjesto vokalista. 1980-ih je svirao gitarske dionice u Apokalipsi. Kao samostalni glazbenik Zlatko Brodarić objavio je za američko tržište tri nosača zvuka instrumentalne gitarske glazbe: Between Perpendiculars (1999.), Going West, Looking East (2004.) te It's Chemical. Poslije je pokrenuo projekt Trio Brodarić u kojem svia sa sinovima Goranom (bubnjevi) i Lukom (bas gitara). Od 2015. svira i u sastavu Trio Trabacool.[1][2] Surađivao je s brojnim poznatim hrvatskim glazbenicima.

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

Napravio je glazbeni aranžman za poznatu skladbu Ča je život vengo fantažija Zdenka Runjića i Momčila Popadića.[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. ** PREGLED TJEDNA ***: TRIO TRABACOOL (ST) // STAND UP; DUPLI SHOW // TYGER LAMB (ZG) // ULTIMATUM (ST) // GRUNGE PARTY Split Circus (Monty Python) na Facebooku. 29. listopada 2018. Pristupljeno 30. rujna 2019.
  2. Događaj Trio Trabacool (2_8_2019) @ splitski.kalendar.htmlArhivirana inačica izvorne stranice od 23. ožujka 2021. (Wayback Machine) Infozona.Pristupljeno 30. rujna 2019.
  3. Ča je život vengo fantažija ZAMP .Pristupljeno 30. rujna 2019.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]