Eurosport

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Eurosport
Eurosport
Vrsta emitiranja Televizija
Zemlja Europa
Indonezija
Australija
Hong Kong
Singapur
Filipini
Malezija
Vlasnik TF1 Group
Početak emitiranja 5. veljače 1989.
Službena stranica eurosport.com

Eurosport je najveći europski sportski satelitski kanal, dostupan u 54 zemlje na 20 različitih jezika. Pokrenut je 1989. Trenutno je vlasništvu TF1 Group. Prikazuje razne sportove kao što su: UEFA Liga prvaka, UEFA Europska liga, Paris Dakar Rally, Monte Carlo Rally, Tour de France, tenis, zimske sportove te skating i surfing. Često se emitira i na jezicima zemalja gdje se lokalno emitira diljem Europe. U Hrvatskoj se može pratiti putem platformi Iskon.TV, MaxTV, B.net i Total TV. Osim osnovnog kanala, postoji još i Eurosport 2, Eurosport News, Eurosport HD i Eurosport 2 HD.

Eurosport 2[uredi VE | uredi]

Kao drugi program, pokrenut je 10. siječnja 2005. Trenutno emitira u 35 zemalja i 10 jezika. Zamišljen je kao "sportski kanal nove generacije". Posvećen je grupnim i alternativnim sportovima kao što su košarka, National Lacrosse League, Arena Football League, rukometnoj ligi prvaka...

U Hrvatskoj na Eurosportu 2 se prikazuje i njemačka Bundesliga.

Eurosport News[uredi VE | uredi]

Ovaj program pokrenut je 1. rujna 2000. kao kanal sportskih vijesti. Emitira rezultate uživo, najvažnije događaje, izvanredne vijesti i komentare.

Eurosport HD[uredi VE | uredi]

Eurosport HD je pokrenut 25. svibnja 2008. Emitira sadržaj osnovnog programa, ali u HDTV tehnici.

Eurosport 2 HD[uredi VE | uredi]

Eurosport 2 HD je pokrenut 3. kolovoza 2009.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]