NK Novi Travnik

Izvor: Wikipedija
NK Novi Travnik
Puno ime Nogometni klub Novi Travnik
Osnovan 1950.
Igralište Gradski stadion Novi Travnik
Liga Druga liga FBiH – Zapad
2022./23. 11.
Domaći dres
Gostujući dres

NK Novi Travnik je bosanskohercegovački nogometni klub iz istoimene općine u Bosni i Hercegovini.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Klub je službeno osnovan 1950. godine, ipak na klupskom grbu stoji 1949. godina kada je formirana nogometna sekcija. Klub se isprva zvao NK Metalac, zatim NK Bratstvo, a od 1994. nosi sadašnji naziv.

U sezoni 2010./11. natjecali su se u 1. županijskoj ligi ŽSB nakon čega nisu imali aktivan seniorski pogon sve do sezone 2013./14. kada je ponovno formirana prva momčad koja se natjecala u prvoj županijskoj ligi. Osvajanjem 1. županijske lige u sezoni 2013./14. ostvarili su plasman u Drugu ligu FBiH – Zapad. Već sljedeće sezone osvajanjem Druge lige ostvaruju plasman u Prvu ligu FBiH. Nakon dvije sezone u Prvoj ligi ispadaju u niži rang natjecanja. U sezoni 2017./18. ostvaruju ponovni plasman u Prvu ligu nakon osvajanja prvog mjesta u Drugoj ligi – Zapad te pobjede u doigravanju nad Budućnosti iz Banovića (0:2, 4:1).[1]

Za vrijeme neaktivnosti seniorske momčad, kao i danas, mlađe uzrasne kategorije nastupale su u županijskim natjecanjima ŽSB.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. S. Mlaćo: Novi Travnik deklasirao Budućnost za povratak u Prvu ligu FBiH, sportsport.ba, preuzeto 13. srpnja 2018.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak NK Novi Travnik koji govori o bosanskohercegovačkom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.