Petar Šegrt

Izvor: Wikipedija
Dodaj infookvir "nogometaš/trener/izbornik".
(Primjeri uporabe predloška)
Petar Šegrt

Petar Šegrt (Đurđevac, 8. svibnja 1966.) je bivši hrvatski nogometaš koji je nastupao za nekoliko njemačkih klubova. Danas je nogometni trener.

Prve nogometne korake je napravio u ekipi VFR Hirsau, da bi potom igrao za omladinske klubove Alzenberg Wimberg i FV Calw. Prvi profesionalni ugovor potpisuje za FV Calw 1984. godine. U klubu se zadržao do 1987. godine kada prelazi u FV Plochingen gdje provodi jednu sezonu. Po jednu sezonu je igrao i za TSV Schweickheim, te SV Allmersbach. 1992. godine potpisuje za FC Walldorf, da bi naredne godine u ekipi SV Waldhof Mannheim A. završio igračku karijeru.

U trenerskoj karijeri vodio je nekoliko mladih kategorija njemačkih klubova od kojih se izdvajaju Bochum i Duisburg. Bio je trener više austrijskih klubova: DSV Leoben, SV Ried i Wiener Sportklub. 2008. godine bio je izbornik gruzijske nogometne reprezentacije, a prije toga vrlo uspješni izbornik gruzijske reprezentacije do 21 godine. Bio je i vrlo uspješan trener dvije prvoligaške momčadi u Indoneziji.

Postao je poznat po radu s mladim nogometašima pa je tako 18 mladih nogometaša u Gruziji i 10 u Indoneziji, doveo do nacionalne reprezentacije.

Radio je kao trener Zvijezde iz Gradačca u BIH.[1] Trenutno je izbornik Tadžikistana, kojeg je prvi put odveo na Azijsko nogometno prvenstvo.

Izvori[uredi | uredi kôd]