Philippe Bouchet

Izvor: Wikipedija

Philippe Bouchet (rođen 1953.) francuski je biolog čija su primarna znanstvena područja studija malakologija (proučavanje mekušaca) i taksonomija. Radi u Muséum National d'Histoire Naturelle u Parizu. Također je povjerenik Međunarodne komisije za zoološku nomenklaturu .

Bouchet je 2005. s malakologom Jean-Pierreom Rocroijem objavio Taksonomiju puževa, koja je postavila novu taksonomiju puževa .

Profesionalna postignuća[uredi | uredi kôd]

Bouchet je viši profesor na Muséum National d'Histoire Naturelle u Parizu i tamo je voditelj Malakološkog laboratorija i Jedinice za taksonomske zbirke.[1] Također je jedan od povjerenika Međunarodne komisije za zoološku nomenklaturu i član je ICZN-a od 1990.[2]

Philippe Bouchet je suurednik nekoliko svezaka u seriji Tropical Deep-Sea Benthos. 

Godine 2005. Bouchet je bio viši autor (urednik) (zajedno s Jean-Pierreom Rocroijem ) taksonomije Gastropoda, objavljene u radu pod naslovom "Klasifikacija i nomenklator obitelji Gastropoda" objavljenom u časopisu Malacologia.

Bouchet je voditelj projekta imenom Panglao bioraznolikosti mora iz 2004. godine.[1]

Nagrade[uredi | uredi kôd]

Godine 2001. Bouchet je dobio nagradu za pomorske znanosti Francuske akademije znanosti za svoj rad o vertikalnoj migraciji ličinki puževa.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Pangalao Marine Biodiversity Project website. Inačica izvorne stranice arhivirana 3. ožujka 2017. Pristupljeno 6. prosinca 2010.
  2. a b ICZN website. Inačica izvorne stranice arhivirana 8. lipnja 2011. Pristupljeno 6. prosinca 2010.