Portal:Film/Izabrani članak/02. 2008

Izvor: Wikipedija

Egzorcist 3 (eng. Exorcist III) je američki horor iz 1990. godine kojeg je režirao William Peter Blatty. Film je nastao na temelju Blattyevog romana Legija (eng. Legion) koji predstavlja kanonički nastavak njegovog originalnog romana Egzorcist. U filmu glavne uloge tumače George C. Scott, Nicol Williamson, Ed Flanders, Brad Dourif.

Ovaj film je nastavak filma Egzorcist. Također, treba naglasiti kako on uvelike ignorira događaje iz filma Egzorcist 2: Heretik. Radnja ovog filma se odvija u Georgetownu, petnaest godina nakon zbivanja iz prvog filma, u kojem je mala djevojčica po imenu Regan bila opsjednuta od strane demona.

U radnji filma, koja je smještena petnaest godina nakon događaja iz filma Egzorcist, jedan od glavnih likova je poručnik Kinderman, filozofski raspoložen policijski detektiv, koji je nakratko bio upleten u slučaj Reganine opsjednutosti. On mora istražiti cijeli niz užasnih ubojstava koja čini se iza sebe imaju sotonske motive, te obilježja serijskog ubojice znanog kao Ubojica blizanaca. Najčudnija stvar leži u činjenici da je Ubojica blizanaca pogubljen prije nekoliko godina.